"Hjælpe-bedsterne" Britta Lorentzen, Karin Lis Sørensen, Anette Madsen og Lene Storm iført hjemmestrikkede nissehuer, der kan købes i Bedstes Børnehjælps pop-up julebutik i Adelgade 122 fra på tirsdag 4. december klokken 12.

Pop-up butik i Adelgade:

Bedstemødre hjælper fattige børn og kvinder i slumkvarterer

Kvinderne bag Bedstes Børnehjælp åbner julebutik for at samle penge ind til fattige kvinder og børn i Indien

Af
Grethe Bo Madsen

30 frivillige kvinder fra Skanderborg, der tilsammen udgør Bedstes Børnehjælp, har syet, strikket og hæklet hele året for at producere de lækreste sager til at sælge på julemarkeder og i julebutikken, som tirsdag 4. december slår dørene op på Adelgade 122 i Skanderborg.

Sammen med ni lokale kunsthåndværkere sælger de varerne for at samle penge ind til at give fattige kvinder og børn i Indien en bedre fremtid.

"I år har vi fået lov at låne butikken her gratis. Det er faktisk den sidste ledige butik i Adelgade," fortæller Lene Storm, som tog initiativ til at stifte Bedste Julehjælp tilbage i 2013.

Skolegang og mikrolån

"Hele fortjenesten ved salget går til at hjælpe børn i slumkvartererne, især pigerne, til at få en skoleuddannelse. Samtidig støtter vi kvinderne i de fattige områder med microlån, så de kan starte en lille butik eller anden forretning op, der kan gøre det muligt for dem at forsørge sig selv og deres børn," forklarer hun.

"Vi har indtil nu hjulpet over 2000 kvinder med et mikrolån, så de blandt andet har kunnet åbne små butikker, hvor de kan sælge grøntsager eller kolonialvarer, barbershop, eller sy tøj. Hjælpen, vi giver, er hjælp til selvhjælp, og er med til at udvikle slumområderne. Kvinderne har stort set alle sammen betalt lånet tilbage i løbet af et år. Nogle gange optager de et lån mere, når de udvider deres butik og ansætter nye medarbejdere."

Lene Storm tager hvert ofte afsted for at besøge de slumkvarterer, der modtager hjæp af Bedstes Børnehjælp.

"Jeg er afsted cirka en gang om året og besøger de projekter, som vi arbejder med. Der er ofte også nogle af de frivillige fra Bedstes Børnehjælp med."

Bedstes egen

Julebutik

    Du kan besøge Bedstes egen Julebutik på Adelgade 122 i Skanderborg.

    Pop-up butikken er åben fra torsdag 4. december til og med fredag 21. december.

    Åbent på hverdage kl. 12-17 og lørdage kl. 10-15.

    Bedstes børnehjælp er en velgørende organisation, hvis formål er at hjælpe fattige børn i Indien til en skoleuddannelse og give udsatte kvinder mulighed for at forsørge sig selv og deres børn.

    Læs mere om Bedstes Børnehjælp på www.bedstesbornehjalp.dk

Publiceret 06 December 2018 08:00