Dan Xavier vandt Wim Hazelaar Trofæet ved en konkurrence under den store fagmesse International Floriculture & Horticulture Trade Fair i Harlem ved Amsterdam. Foto: Jens Poulsen

Dan Xavier vandt Wim Hazelaar Trofæet ved en konkurrence under den store fagmesse International Floriculture & Horticulture Trade Fair i Harlem ved Amsterdam. Foto: Jens Poulsen

Dan Xavier fra Fuldt Flor i Skanderborg løber med internationalt blomstertrofæ

Dan Xavier fra Skanderborg har vundet Wim Hazelaar Trofæet i en international blomsterkonkurrence i Amsterdam

Dan Xavier, indehaver af firmaet Fuldt Flor i Skanderborg, vandt i begyndelsen af november Wim Hazelaar trofæet ved en international blomsterkonkurrence.

Konkurrencen foregik 8. november i Harlem ved Amsterdam i Holland på den store fagmesse for branchen af snitblomstproducenter, International Floriculture & Horticulture Trade Fair.

12 internationale blomsterdekoratører var på forhånd udvalgt via ansøgning til at deltage og Dan Xavier var en af dem.

"Jeg blev vildt glad da jeg fik meddelelsen om, at jeg skulle deltage. At jeg så også vandt er helt utroligt," fortæller Dan Xavier i en pressemeddelelse.

"Jeg har konkurreret lige siden, jeg begyndte i lære for godt 11 år siden, og nu har det vist sig, at med grundig træning og masser erfaring skulle det endelig lykkes at vinder trofæet."

Konkurrencen foregik over to dage, hvor hver enkelt deltager skulle løse syv opgaver.

Tæt opløb

"Lidt af en mundfuld da vi normalt ved de danske konkurrencer typisk kun laver to-tre opgaver, så det var med at holde tungen lige i munden for at bevare fokus og koncentrationen," forklarer Dan Xavier.

"Så jeg var godt træt, da jeg blev udråbt som vinder den torsdag aften."

På skamlen indtog den hollandske florist Thijs Harmens andenpladsen, mens endnu en dansker, Jonas Jensen fra Aalborg, indtog tredjepladsen.

"Opløbet havde været vildt tæt. Uden at kende de nøjagtige point fik vi at vide, lige inden vi modtog den sidste opgave, at top fem lå vildt tæt. Og så må jeg indrømme, at det lige tændte en ekstra gnist i mig, og det virkede jo åbenbart," konstaterer Dan Xavier.

Fuldt Flor har værksted i Skanderupgade i Skanderborg, hvor Dan Xavier laver blomster til større og mindre events, hovedsageligt bryllupper, men også blomster til fester og firmaarrangementer. Ud over arbejdet med eventstyling underviser han også på Handelsfagskolen i Skåde som faglærer for branchen.

-bo

Publiceret 20 November 2018 10:30