Blodet flød i Skanderborg: Flerdobbelt knivstikkeri udrulles i Retten

Fem unge mænd nægter sig skyldige i gensidige overfald, hvor der blev stukket med både kniv og saks

Af
Claus Sonne

I mandags blev der taget hul på en noget usædvanlig retssag ved Retten i Horsens. Her er fem mænd fra Skanderborg i alderen 19-20 år tiltalt for at have stukket hinanden med knive og sakse. Fire af de fem er desuden tiltalt for tre flere tilfælde af vold. Alle fem nægter sig skyldige.

Det hele begynder 20. april i år, hvor 'O' ifølge anklagemyndigheden stikker 'Y' to gange i brystkassen med en kniv. Det sker i Byparken i Skanderborg ved 22-tiden.

'Y' køres på hospitalet og bliver behandlet, men vender nogle timer senere tilbage til Skanderborg, hvor han sammen med 'J' og 'A' opsøger 'O' på dennes bopæl på Vesterskovvej, ligeledes i Skanderborg.

Her sparker de tre mænd ifølge anklageskriftet en dør til et klubværelse ind, sprøjter peberspray i ansigtet på 'O' og 'AA' og stikker derefter de to mænd med en kniv. 'AA' stikker i forløbet 'Y' med både en kniv og en saks.

Overfaldene bliver meldt til politiet af andre beboere i huset, og da en politipatrulje når frem kort efter, finder de blodstænk på en trappe og en festivalstol samt på en væg i det værelse, hvor episoden fandt sted.

De finder også 'O' og 'AA' liggende på gulvet i en sådan tilstand, at de med ambulance bliver kørt på sygehuset i Aarhus til behandling. 'O' har blandt andet en sammenklappet lunge.

En hundepatrulje finder kort efter en blodig saks i en container ved det hus, hvor overfaldene er sket. Anklagemyndigheden fortalte ved retssagens start, at der er fundet matchende DNA-spor på saksen.

Kniv og strømpistol

Politipatruljen når at afhøre 'O' og 'AA', inden disse køres på hospitalet, hvilket får politiet til at køre til den fælles bopæl for 'Y', 'J' og 'A' på Granhøjen i Skanderborg.

Under en ransagning finder politiet i en jakke en blodig foldekniv samt peberspray og en strømpistol. Der er desuden blodspor på en bil, der tilhører den ene af de tre mænd.

'Y', 'J' og 'A' er desuden tiltalt for at have overfaldt to unge mænd i Byparken 1. september 2017. Her var der tale om kvælertag, slag til hoved og krop samt spark til en liggende person.

'O' er desuden tiltalt for 10- september 2017 både at have slået en ung mand i hovedet og samtidig have fremsat så alvorlige trusler, at den overfaldne kunne frygte for sit liv. Episoden skete ved Rudolf Steiner skolen på Grønnedalsvej i Skanderborg.

Rodet retssag

I forbindelse med det indbyrdes opgør er alle fem mænd tiltalt efter § 245 i Straffeloven. Denne taler om legemsangreb af særlig rå, brutal eller farlig karakter og kan give op til seks års fængsel. Anklagemyndigheden kræver samtidig udvisning af alle fem mænd med et indrejseforbud gældende i seks år. De fem mænd er af henholdsvis syrisk og iransk afstamning.

Retssagen fik i øvrigt en noget uheldig indledning, fordi anklagemyndigheden ved en fejl havde sendt et forkert anklageskrift til de fem forsvarsadvokater.

Desuden havde den en af de to indkaldte tolker så store problemer med at samarbejde med den ene af mændene, at den anden tolk måtte tage over.

Der er afsat i alt fem dage ved Retten i Horsens til at behandle sagen, og efter planen falder der dom i december.

Publiceret 20 November 2018 11:30