"Gazellerne" springer i flok i Skanderborg

33 virksomheder fra Skanderborg Kommune er blevet kåret af Børsen som Gazelle-virksomheder

Onsdag 7. november var der kåring af årets Børsen Gazelle-virksomheder i Midtjylland ved et arrangement i Aarhus. En gazelle-virksomhed er en virksomhed, der over de seneste fire år mindst har fordoblet sin omsætning.

I alt blev 580 midtjyske virksomheder kåret som gazeller, hvilket er en stigning på næsten 10 procent i forhold til 2017.

Af de 580 virksomheder ligger 33 af dem i Skanderborg Kommune. Den bedst placerede af de lokale virksomheder er Jakobsen- Tømrer og Snedkerværksted IVS fra Galten, der over de seneste fire år har haft en vækst på 614,3 procent, hvilket rakte til en 17.-plads ved årets midtjyske gazellekåring.

Den næstbedst placerede virksomhed fra Skanderborg Kommune er Lux-el Aps fra Hørning, der har haft en vækst på 325,5 procent over de seneste fire år, mens den tredjebedst placerede virksomhed med en vækst 308,6 procent er IT Optimiser Aps fra Skanderborg.

Maratongazelle

Den overordnede vindervirksomhed i Midtjylland var takeaway-tjenesten hungry.dk, der blev etableret i 2013, og over de seneste fire år har haft en vækst i omsætningen på 1.634 procent.

Houe Aps fra Ry blev kåret som gazelle for sjette år i træk. En virksomhed kan kalde sig maratongazelle, når den har været gazelle fire år i træk - og Houe Aps kan dermed kalde sig maratongazelle for tredje år i træk. Houe Aps var den eneste maratongazelle fra Skanderborg Kommune.

Midtjylland er hjemsted for mere end en fjerdedel af landets Gazelle-virksomheder fra 2018, og årets kåringer har i alt skabt 1.982 nye arbejdspladser i regionen.

-sur

Publiceret 16 November 2018 10:00