Irvin (th) har masser af erfaring som humørspreder og indsamler af penge til glæde for børn, mens det for Mikkel er første gang. Foto: Grethe Bo

Irvin (th) har masser af erfaring som humørspreder og indsamler af penge til glæde for børn, mens det for Mikkel er første gang. Foto: Grethe Bo

Galten-drengene Irvin og Mikkel laver kunst for at glæde børn

Sprudlende kreative indfald, store lærreder og masser af kulørt maling. Galten-drengene Irvin Beckovic og Mikkel Lindhardt har gang i et projekt, der skal skaffe penge til glæde for udsatte børn

Af
Grethe Bo Madsen

Det er gang i malerpenslerne oppe under loftet hos GJUK. Her huserer i øjeblikket Galten-drengene Mikkel Lindhardt og Irvin Beckovic, der sammen har sat sig for at bruge november måned til at skabe så mange malerier som muligt for senere at sælge dem på en Facebook-auktion til fordel for udsatte børn.

"Vi maler så meget vi overhovedet kan komme afsted med. Jeg er her hver eneste dag og Mikkel kommer alle de dage, han kan. Hvem der skal have det overskud, vi når at samle ind, det har vi ikke præcist sat navn på endnu, men udgangspunktet er, at det skal være nogen børn, der kan blive glædeligt overrasket af en ekstra julegave. Måske fordi de mangler glæder i hverdagen," forklarer Irvin om samlingen af kreative udfoldelser, der vokser dag for dag.

Projektet har de døbt 'Kunst med Omtanke'. Ideen har han og Mikkel fostret i fællesskab i slutningen af oktober, da de en dag var ude at male hos Solveig, en tidligere ansat i klubben. Hun foreslog, at de kunne donere det til en organisation, men hurtigt kom de to drenge på, at de da lige så godt kunne male en masse malerier, og sælge så mange som muligt for at skaffe penge til at sprede glæde blandt børn.

Sælges på auktion

Malerierne kan ses på Facebooksiden 'Kunst med Omtanke', og ideen er, at folk her frem til 30. november kan byde på de opslåede værker. Minimumsprisen for malerierne er 200 kroner. En ekstra finurlighed er, at hvert eneste værk præsenteres med et lille digt. "Vi har fået doneret fem malerier, som vi sælger for et mindstebud på 200 kroner, samt en kæmpestak flotte postkort, som vi sælger for 20 kroner per styk. Og så maler vi som sagt også selv," forklarer Irvin. "Versene har vi fået en hel masse respons på. Folk synes, det er smaddersjovt, at det rimer, og at der følger en lille historie med," fortæller Irvin.

Det er ikke første gang, 18-årige Irvin sætter sig for at sprede juleglæde. Sidste år samlede han penge ind sammen med kammeraterne Lasse Bang, Malthe Reipurth, Andreas Rasmussen ved at arrangere et lotteri, sælge ting på auktion og ved at stille sig op ved den lokale brugs ti stive klokketimer i rap forklædt som julemand og spørge de forbipasserende, om de ville give en skilling til et godt formål.

De indsamlede penge endte som 70 julegaver til Trygfondens Familiehus i Skejby, hvor langtidsindlagte børn og deres familier fik glæde af dem.

"Sidste år fik vi indsamlet 6.848,50 kroner. Vi håber, vi kan nå op på det samme beløb i år eller måske endda lidt mere.

Publiceret 14 November 2018 12:10