Kommunens plancenter- og GIS-afdeling har udvikle et site for Låsby, hvor man bl.a. kan se 3D-modeller.

Kommunens plancenter- og GIS-afdeling har udvikle et site for Låsby, hvor man bl.a. kan se 3D-modeller.

'Låsby Vokser' nomineret til Geodata-prisen

Byudviklingsprojektet 'Låsby Vokser' er udvalgt blandt 32 projekter til prisen

Låsby Vokser er et byudviklings-projekt, som kombinerer interaktive kort, 3D-modeller, dronebilleder og beslutningsreferater. Politikere og borgere kan nemt følge med i udviklingen og overskue det ellers komplicerede stof. Derfor er projektet nomineret til Geodata-Jury prisen, der uddeles 14. november.

Som navnet antyder vælger en professionel jury årets bedste brug af geodata, og juryen har set nærmere på 32 projekter fra både private og offentlige organisationer.

Projektet Låsby Vokser er med i finalen, fordi det samler svært tilgængelig information i ét overskueligt univers – et såkaldt storymap.

Det er udviklet i samarbejde mellem kommunens plancenter- og GIS-afdelingen, som er eksperter i kort og data-kombination.

"Vi er stolte over at være blandt de tre nominerede til Geodataprisen Det illustrerer på fineste vis, at man ikke behøver bruge en masse penge på eksterne konsulenter for at lave en brugervenlig løsning af høj kvalitet," siger GIS-medarbejder i Skanderborg Kommune Ronni Fjordvald Søe og forklarer, at det særlige ved Låsby Vokser-løsningen er, at den kombinerer data fra forskellige eksisterende kilder på en ny og indbydende måde.

"Mange ting har hidtil været beskrevet med tekst og statiske kort, men vores storymap gør informationen dynamisk og sammenhængende. Samtidig giver det mulighed for at inddrage intuitive præsentationsformer som 360 graders-billeder og 3D-modeller, som gør, at man får lyst til at gå på opdagelse i Låsby Vokser-projektet," siger han.

Byplanlægger Pernille Falborg Helmer har været med til at udvikle systemet. Hun er en af de første der har fået erfaring med at bruge systemet i en planlægningsproces.

"Byudvikling kan være en lang proces med mange delprocesser, og det kan være forvirrende for borgere at holde styr på, hvor man skal lede efter information. Styrken ved det nye storymap er, at det giver klar og overskuelig kommunikation ét sted, og at vi kan opdatere det løbende. Vi kan også implementere forskellige former for borgerinddragelse i platformen. Derfor er det ikke kun et redskab, der formidler viden til borgerne, det styrker også samspillet med borgerne," siger Pernille Falborg Helmer.

cns

Publiceret 13 November 2018 18:30