Musicalen Caroline Mathilde tæller otte skuespillere, fire musikere og tolv korpiger, alle i alderen 14-20 år. Pressefoto

Musicalen Caroline Mathilde tæller otte skuespillere, fire musikere og tolv korpiger, alle i alderen 14-20 år. Pressefoto

Dramatisk historie vækkes til live af Kulturskolen

Et større krops er med i opførelsen af musicalen Caroline Mathilde, der er skrevet af Kulturskolens Niels Nørager

Unge fra Skanderborg og omegn opfører et vigtigt stykke Danmarkshistorie, når den nyskrevne musical Caroline Mathilde vises i Kulturhuset i november.

Kulturskolen Skanderborg har taget initiativet til at engagere skole- og gymnasieelever i en opførelse af Danmarkshistoriens mest berømte trekantsdrama, fremgår det af en pressemeddelelse.

Det drejer sig om historien om den engelske prinsesse Caroline Mathilde, Kong Christian VII og kongens livlæge, Struensee.

Mange involverede

Musicalen er skrevet af komponist Niels Nørager, der også er musiklærer på Kulturskolen. Historien bliver genoplivet af de unge skuespillere, musikere og kor. Kulturskolen giver de unge medvirkende muligheden for og redskaber til at udtrykke sig kreativt gennem værket, og til at fortolke historien på en ny og spændende måde.

For at vække historien til live byder musicalen på intet mindre end otte skuespillere, fire musikere og tolv korpiger, alle i alderen 14-20 år. Herudover spiller musicalens komponist Niels Nørager også med på klaver. Skanderborgensere har dermed en enestående chance for at opleve 24 lokale unge mennesker opføre den fascinerende historie om Caroline Mathilde, og høre de smukke sange om dramaet mellem prinsessen, kongen og livlægen.

Musicalen handler om en pige i samme alder som de optrædende, hvilket gør den særligt nærværende og relevant for de unge mennesker, som skinner igennem i deres opførelse af musicalen. Philippa Nielsen, som spiller Støvlet-Cathrine, siger:

"Det er fedt at have fået muligheden for at deltage i musicalen Caroline Mathilde, fordi det er en god udfordring at sammen få kreeret den rigtige stemning på scenen. Vi har på holdet bag Caroline Mathilde fået skabt en helt speciel relation til hinanden, der afspejles når vi står på scenen."

Med musicalen Caroline Mathilde giver Kulturskolen Skanderborg de unge mulighed for at deltage i en kulturel og kreativ proces, som styres af professionelle kræfter og hvor værket udfolder sig under professionelle rammer. Det er gratis for alle de unge deltagende at være med i musicalen.

Lokal forfatter

Niels Nørager, der har skrevet musicalen over de virkelige begivenheder, som fandt sted i Danmark for snart 250 år siden, er en eftertragtet klaverlærer og underviser på Kulturskolen.

Han er født i 1962 og er uddannet på konservatoriet i Aarhus og Guildhall School of Music i London. Niels Nørager har skrevet kor-værker, filmmusik, jazz-kompositioner, klassiske værker og meget andet. Han har desuden to jazzudgivelser bag sig.

Smukfest støtter

Niels Nørager er sammen med musiklærer Alice Vestergård ansvarlige for musik, sang og kor, mens dramalærer Sofie Møller Hørup fungerer som instruktør og kunstnerisk leder på projektet, der har Snævar Albertsson som koordinator.

Caroline Mathilde-musicalen støttes af Sonning Fonden, Smukfest, Korforbundet, Kulturpuljen, Nordea Fonden og Kulturskolen Skanderborg.

Musicalen bliver opført i Kulturhusets store sal, og det sker lørdag 10. november kl. 16.00, og søndag 11. november kl. 14.00.

Billetter koster kun 60 kroner, og kan findes på Kulturskolens hjemmeside: www.kulturskolenskanderborg.dk/musical.

cns

Publiceret 01 November 2018 15:00