Mona Thygesen (tv) Rie Nielsen kommer til at tegne den nye café i Det Gamle Mejeri i Stilling. Café Sense bliver navnet. Foto: Sonne

Mona Thygesen (tv) Rie Nielsen kommer til at tegne den nye café i Det Gamle Mejeri i Stilling. Café Sense bliver navnet. Foto: Sonne

Snup en håndfuld Sense-mad på Stillings nye café

Café Sans åbner 15. oktober i Det Gamle Mejeri

Af
Claus Sonne

Du får en tallerken i den ene hånd og i den anden en håndfuld mad - dog får du først en engangshandske på. Og så ellers velbekomme.

Sådan bliver konceptet i Café Sans i Det Gamle Mejeri, der rettelig hedder Stilling Ny Mejeri. 16. oktober slår cafeen dørene op i det lokale, der også huser interiørbutikken Hygge.dk, og man kommer til at spise ved borde og stole, der er til salg.

Den måde at spise på er kendt som 'Sense', og det bliver Mona Thygesen fra Ry og Rie Nielsen fra Stilling, der får hovedansvaret i cafeen.

Rie Nielsen bliver den gennemgående figur og vil også stå for en række events, eksempelvis madlavning for grupper der kunne komme fra en virksomhed. Hun har i 21 år stået bag julemarkedet i Ridehuset i Aarhus, har drevet Café Moccacity i Aarhus og været medhjælperkoordinator på Smukfest.

Mona Thygesen er uddannet socialrådgiver og arbejder i dag med livsstil og mentoring. Og så er hun uddannet i Sense-universet.

"Vores mad er ikke kur-mad, men handler om at spise det rigtige og i de rigtige mængder - samtidig med at man får en viden om, hvad man spiser," forklarer Mona Thygesen.

En skiftende ret

Cafeen vil have åbent hver dag fra 11.30-12.30, og der vil være en ugentlig ret. Altså kun den ene. Til gengæld vil der være skiftende kager...

"Vi kommer til at servere den samme ret fra mandag-fredag i en uge i et rul på seks uger. Prisen for en omgang frokost kommer til at være under 100 kr.," fortæller Rie Nielsen og tilføjer med et smil:

"Vi vil gerne have, at folk går herfra med andet end, at de er blevet mætte, nemlig med en bevidsthed om, hvad de har spist. Men der er altså ikke moralsk tale eller løftede pegefingre."

Ud over Mona Thygesen og Rie Nielsen vil man i cafeen møde medarbejdere, der er ansat ud fra en socialøkonomisk tankegang.

Cafeen kommer også til at stå for forplejningen af de kursister, der er at finde i bygningen.

Publiceret 12 October 2018 11:30