Jubel på Realen: 'Det her er det fedeste'

Gode cykelben og hjelme på hovederne. Sådan har 2.a på Skanderborg Realskole cyklet sig til tops i børnemotionskampagnen 'Alle Børn Cykler'

Af
Grethe Bo Madsen

Med et cover-up eventyr, der var H.C. Andersen værdigt, lykkedes det teamlærer Jens Hvalsøe at holde spændingen til det yderste, inden det fredag blev afsløret for eleverne i 2.a på Skanderborg Realskole, at de havde vundet hovedpræmien i cyklistforbundets landsdækkende børnemotionskampagne konkurrence 'Alle Børn Cykler 2018'.

Mens eleverne var samlet i skolegården og artigt svarede på alle tænkelige spørgsmål om cykler, dukkede kampagneleder for 'Alle Børn Cykler' Lasse Skou Haschildt fra Cyklistforbundet op og spurgte, om eleverne overhovedet kunen lide at cykle og hvor tit de gjorde det?

"I har vundet..."

"Jeg har cyklet 27.000 gange til skole," mente en ung purk, men s en pige oplyste at hun altid cykler til skole.

Og på Lasses spørgsmål om de nu også huskede cykelhjelmen, lød et rungende: "JAAA!"

Men så blev der ellers stille, da Lasse fandt en plakat frem og spurgte, om de kunne læse, hvad der stod. Med store øjne og åbne munde lyttede de med, mens Lasse læste op: "Tillykke 2.a, I har vundet hovedpræmien - nye SCO-cykler til hele klassen."

Og så var der ellers jublescener i Realskolens skolegård, mens Lasse hentede to af de nye totalt-seje mørkeblå SCO cykler. Hurtigt blev der hentet cykelhjelme, så cyklerne kunne prøves af med det samme.

"Det her er det fedeste," lød det blandt andet fra en gruppe glade piger, der hurtigt fik fat i plakaten og dansede rundt i skolegården med den.

Alle Børn Cykler

I to uger i starten af september har 2.a samlet point i konkurrencen. Et point for hver elev der har cyklet til skole og dobbelt op, hvis de også havde cykelhjelm på. Hvert point indgik som lod i den landsdækkende lodtrækning, og alt i alt lykkedes det eleverne i klassen at samle næste 300 point.

Publiceret 08 October 2018 10:32