Østjyllands Brandvæsen har allerede 140 aktive frivillige i Skanderborg, Odder og Aarhus. Pressefoto

Østjyllands Brandvæsen har allerede 140 aktive frivillige i Skanderborg, Odder og Aarhus. Pressefoto

Efterlysning:

Brandvæsenet søger flere frivillige i Skanderborg

Frivillig-enhederne står ikke i forreste linje, men er vigtige for den samlede indsats hos Østjyllands Brandvæsen

Da Gl. Rye Kro brændte i marts, var alle frivillig-enheder fra Østjyllands Brandvæsen indsat. Da en stor stråtækt bygning ved Mossø brændte i maj, var det også frivillige, som stod for forplejning, vandforsyning, opsætning af lys og fyldning af luftflasker under slukningsarbejdet. Og igen i juli blev mange frivillige indsat, da en stor gylleforurening i Odder skulle håndteres.

De frivillige bidrager på mange måder til redningsberedskabet, både i dagligdagen og under større ulykker, kriser og katastrofer.

Generationsskifte

Østjyllands Brandvæsen har allerede 140 aktive frivillige i Skanderborg, Odder og Aarhus. Men lige nu er der gang i et generationsskifte, så man løbende kan holde styrken skarp og robust. Derfor søger Østjyllands Brandvæsen nye frivillige i Skanderborg.

Der er brug for frivillige over en bred front: Både til rednings- og klimaopgaver, forplejning og førstehjælp, lyder meldingen fra Østjyllands Brandvæsen.

”De frivillige står ikke i forreste linje, men de er meget vigtige for vores samlede indsats. De medvirker til, at vi kan frigive mandskab til at klare det daglige beredskab. Og brandmænd har eksempelvis stor glæde af frivillige, der laver god mad til dem. Der er kæmpe forskel på at få en kold McDonalds-burger og at få et godt varmt måltid, når du er på indsats i mange timer i træk,” siger beredskabsinspektør Jesper Hansen i en pressemeddelelse fra Østjyllands Brandvæsen.

Håber på 20 nye frivillige

Sammen med Beredskabsforbundet står han bag en hvervekampagne, som man håber kan skaffe cirka 20 nye frivillige til Østjyllands Brandvæsen.

Forplejning er en af de vigtige opgaver, frivillige kan hjælpe med til for at aflaste og støtte brandmændene i forreste linje. Pressefoto

Forplejning er en af de vigtige opgaver, frivillige kan hjælpe med til for at aflaste og støtte brandmændene i forreste linje. Pressefoto

Østjyllands Brandvæsen tilbyder de frivillige uddannelse og oplæring, en meningsfuld fritid og godt kammeratskab. Alle slags mennesker er velkomne som frivillige, selv om alder og fysik kan sætte begrænsninger for, hvilke tjenestegrene man kan fungere i.

”Vi kræver ren straffeattest og ren børneattest. Desuden skal vores frivillige være psykisk robuste og have en god fysik, og de skal være fyldt 18 år. Men først og fremmest søger vi folk, som er klar til at bruge en del af deres fritid på at hjælpe andre. Folk, som vil gøre en forskel,” siger Jesper Hansen.

Infomøde 8. oktober

Østjyllands Brandvæsen inviterer interesserede til infomøde på stationen på Vestergade 131 i Skanderborg mandag 8. oktober kl. 19. Man kan tilmelde sig på www.ostbv.dk/frivilligenheden, hvor man også kan læse mere om at være frivillig hos Østjyllands Brandvæsen.

jesl

Publiceret 06 October 2018 11:45