Siden 2015 har

Siden 2015 har "slønglerne" arrangeret Sløngeldage for at fejre Skanderborg store forfatter Ole Lund Kirkegaard. Arkivfoto: Per Bille

"Slønglerne" får penge på kistebunden

Byrådet er enige om at give Di Heslige Slønglers Klup et ekstra tilskud på 300.000 kroner årligt de kommende tre år

Af
Grethe Bo Madsen

300.000 gode danske kroner bliver Di Heslige Slønglers Klup budget forøget med hvert år fra 2019 frem til 2021. Pengene skal sikre, at "slønglerne" fortsat har midler til at finansiere de årligt tilbagevendende Sløngeldage i maj, hvor bysbarnet Ole Lund Kirkegaards forfatterskab bliver fejret.

Det glæder "oversløngel", Uffe Høj, formand for Di Heslige Slønglers Klup:

"Vi har at gøre med et projekt, der indeholder nogle centrale livsværdier, og som er brugbart på langt sigt. Med det ekstra tilskud til vores budget kan vi lige så stille og roligt udvikle Sløngeldagene. Det giver os en økonomiske sikkerhed. Samtidig glæder det os også, at der er vilje i byrådet til at støtte op om vores projekt, og at kommunen ser Sløngeldagene som en del af Skanderborgs DNA," siger han.

Sløngeldagene opstod som projekt i 2015 som en markering af, at Ole lund Kirkegaard da ville være fyldt 75 år. Dengang var der ikke tænkt på en fortsættelse, men det viste sig hurtigt, at der var så stor positivitet og begejstring omkring projektet, at der blev oprettet en forening – Di Heslige Slønglers Klup – og Sløngeldagene blev gjort til et årligt tilbagevendende arrangement.

"Fremadrettet kunne vi godt tænke os at skabe en hel Sløngeluge, og måske også lave nogle sløngelarrangementer fordelt over året, for eksempel noget teater eller en koncert," forklarer Uffe Høj.

Slønglerne drives af frivillige kræfter og foreningen har i øjeblikket omkring 80 medlemmer.

Publiceret 04 October 2018 11:45