Vinderne fra Stjær BK flankeret af kulturminister Mette Bock og jurymedlem Søren Nielsen fra Gødvad GIF. Foto: Jens Hasse for DGI.

Vinderne fra Stjær BK flankeret af kulturminister Mette Bock og jurymedlem Søren Nielsen fra Gødvad GIF. Foto: Jens Hasse for DGI.

DM-sejr:

Stjær giver plads og ansvar til alle

Stjær Boldklub er kåret som vinder af Danmarksmesterskabet i foreningsudvikling blandt 14 foreninger fra hele landet

Stjær Stjær vinder, fordi klubben giver plads og ansvar til alle. Så kort kan det siges, når de nye Danmarksmestre i Foreningsudvikling skal beskrives. Ledere og medlemmer i Stjær Boldklub kan nu kalde sig Danmarksmestre i foreningsudvikling.

"Stjær BK har en ambition om at være områdets samlingspunkt for medlemmer og borgere. Boldklubben vil have, at 'du bliver lidt længere,' og at du tager medansvar for foreningens aktiviteter," forklarer Hanne Lene Haugaard, formand for DM i Foreningsudvikling om sejren.

Stjær BK er en aktiv del af Kulturkraftværket, som er et samarbejde på tværs af foreninger, skole og institutioner i området. Kulturkraftværket arbejder for at fremtidssikrede faciliteter til gavn for byens borgere.

DM-juryen har vurderet, at Stjær Boldklub har sat gang i aktiviteter, som appellerer til nye grupper i området.

"Stjær BK har haft succes med floorball for motionister og en NERF afdeling, som er en sjov og ny aktivitet, der kan leges på tværs af aldersgrupper. De har også startet et Lykkeligahold i håndbold for børn med udviklingshandicap," siger Hanne Lene Haugaard.

Stjær BK har selv vurderet, at indsatsen det seneste år har givet en medlemsfremgang på 20-25 procent i 2018, og klubben har fokus på, at involvere tilflyttere i klubbens arbejde. DM-titlen følger en pris på 20.000 kroner.

-bo

Publiceret 03 October 2018 07:00