Fra traktor-dreng til verdensstjerne

Martin Jensen er på kun to år gået fra at være anonym Sorring-dreng til verdenskendt DJ

Af
Lotte Gyldenvang

"Kan soyasause blive for gammelt?". Selv om Martin Jensen fra Sorring på få år er gået fra at være entrepenørmaskine-mekaniker i Sorring til at være en verdenskendt DJ, er han ikke bange for at spørge efter et husmorråd, da han taler i telefonen med UgeBladet, mens han steger forårsruller i sin lejlighed i København. Han er i Danmark i få dage inden store stadioner med tusindvis af publikum venter i Sydkorea, Kina og Sverige.

"Det er så super fedt. Jeg elsker mit arbejde. Det er en hel anden verden, end da jeg solgte maskiner i min fars virksomhed. Enkelte gange kan jeg savne den mere rolige hverdag, som maskinhuset bød på. Men jeg vil ikke bytte for det jeg har nu," fastslår Martin Jensen på klingende østjysk. De mange rejser og bopælen i København har i hvert fald ikke ændret på dialekten.

Lokale sangskrivere

Fra 15 års alderen og 12 år frem havde han et mobildiskotek, hvor han spillede til forskellige fester i hele Jylland og på Fyn. Det viste sig at blive begyndelsen på en karriere på de store hitlister verden over.

"Til sidst blev jeg træt af at pakke al udstyr op og ned hele tiden. Det ville være nemmere at komme ind på en natklub med musikken og bare spille," fortæller Martin Jensen. Han bankede på døren ved diskoteker og klubber i hele landet for at få lov til at spille for nattens gæster.

"Da jeg havde gjort det i nogle år, tænkte jeg pludselig en dag, at det kunne være fedt at spille min egen musik i stedet for alle andres," forklarer Martin Jensen om at gå fra at vende plader til selv at udgive musik.

I 2015 begyndte han selv at skrive og udgive sange. Han allierede sig med to lokale sangskrivere, skanderborgenseren Lene Dissing og horsensianeren Peter Bjørnskov. Sammen skabte de to hits i 2016, "All I Wannna Do" og "Solo Dance", der for alvor fik Martin Jensen til at parkere traktoren i sin fars lade i Sorring, for at rejse ud, hvor hele verden efterspurgte ham.

Anonym superstar

Med ni millioner streams på hit-tjenesten Spotify er Martin Jensen uden tvivl et verdensnavn. På youtube har han godt 260.000 følgere og med knap tre millioner følgere på facebook kan man roligt sige, at Martin Jensen også har slået sit navn fast på de sociale medier. Alligevel kan han stadig være anonym på gaden.

"Det specielle ved at være DJ er, at jeg får andre til at synge de sange, jeg skriver. Det gør, at alle kender min musik, men de færreste ved, hvordan jeg ser ud. Det er dog begyndt at ændre sig. Fans kommer og vil have en selfie med mig. Forleden stoppede nogle fans mig i lufthavnen i Paris. Men jeg stadig kan være forholdsvis anonym i gadebilledet," siger Martin Jensen og tilføjer.

"Jeg er meget bevidst om, at jeg er nogens idol. Derfor er jeg bevidst om at være den bedste udgave af mig selv, når jeg færdes ude. Jeg giver mig helst god tid til fans og pakker karl-smart-typen langt væk. Jeg vil gerne udstråle noget ordentligt," lyder det fra Sorring-drengen.

Martin Jensen var for få år siden ansat i sin fars virksomhed, Avant, hvor han er uddannet entrepenørmaskine-mekaniker. Pressefoto

Martin Jensen var for få år siden ansat i sin fars virksomhed, Avant, hvor han er uddannet entrepenørmaskine-mekaniker. Pressefoto

Dog har han lært at pakke janteloven væk, når turen går ud i verden, særligt i USA.

"Det nytter bare ikke noget at stå i et hjørne til afterparty. Hvis jeg vil have en kendt sangerinde til at synge min næste sang, skal jeg da turde gå hen til hende og snakke. Ellers napper konkurrenterne hende bare," forklarer Martin Jensen, der efter få år har luret, hvordan jargongen skifter fra USA over Australien til Asien.

Yogamåtte bag scenen

Som kendt verdensstjerne er der også altid historier om, hvad stjernerne kræver af koncertstederne. Martin har forskellige drikkevarer på sin liste, og altid en flaske gin, hvis holdet og ham selv lige vil have en enkelt gin tonic inden eller efter koncerten. Og så er der også altid en yogamåtte.

"Jeg er utrolig energisk på scenen. Det er ret hårdt og kræver, at jeg får strukket ud efter hvert show. Jeg gider ikke at gøre det på en måtte, alle andre har svedt på. Så derfor kræver jeg en ny yogamåtte efter hver koncert," fortæller DJ'en om sine beskedne krav.

Martin Jensen lever altså af at feste med hele verden. Alligevel kommer han hjem til Sorring cirka en gang om måneden, blandt andet for at besøge sin 8-årige datter, forældrene og vennerne. Jordforbindelsen er intakt.

"Men mon ikke vi får hele byen til at svæve lidt, når jeg giver koncert i Stif Hallen på lørdag," siger Martin Jensen og spiser sine forårsruller.

Publiceret 03 October 2018 11:45