Ikke Karlsson, men Erik på taget...

Ikke Karlsson, men Erik på taget...

Erik besatte nabohuset i protest mod kommunen

En sjældent set omgang civil ulydighed udspillede sig i Skanderborg i sidste uge

Af
Claus Sonne

Hvad gør man, når Skanderborg Kommune glemmer at sende nedrivningen af et bevaringsværdigt hus i den obligatoriske høring, men alligevel vælger at give grønt lys for nedrivningen? For Erik Arberg er svaret at besætte det pågældende hus.

Fra morgenstunden, da folk fra nedrivningsfirmaet P. Olsen var i gang med at gøre klar til nedrivningen, tog Erik Arberg turen op på loftsetagen. Og her satte han sig så og bremsede dermed nedrivningsarbejdet.

Erik Arberg besatte huset på nabogrunden.

Erik Arberg besatte huset på nabogrunden.

Der blev ringet til politiet, der ankom godt en time efter, og efter at de to betjente havde snakket med Erik Arberg i cirka et kvarter, fulgtes de ud af bygningen og gik hver til sit.

Erkendt fejl

Som UgeBladet skrev i sidste uge, vedgår Skanderborg Kommune at have lavet en fejl ved ikke at sende nedrivningen af Regnbuevænget 1, en del af 'Den Hvide Skole' i høring. Det har Erik Arberg, der bor Regnbuevænget 2, svært ved at acceptere.

"Den måde, denne sag er kørt, er helt uacceptabel. Kommunen har ændret byggehøjden på grunden fra 7,6 til 12,5 m ved hjælp af et kommuneplantillæg, hvor der virker som om, at man har gjort alt, hvad man kan, for at tilgodese den ejendomsudvikler, der har købt ejendommen. Og så 'glemte' kommunen lige at sende nedrivningen i høring," siger Erik Arberg, der desuden mener sig 'kørt rundt i manegen' af kommunen i forhold til at kunne klage over den måde, kommunen har ageret på.

Ja, han sidder deroppe....

Ja, han sidder deroppe....

Jeg håber, at mit 'statement' kan være med til at sætte en debat i gang om kommunens tilsyneladende ligegyldighed over for borgeres protester i høringsfaser, for det er helt tydeligt at det blot er spil for galleriet," lyder det fra Erik Arberg, der tilføjer:

"Min påstand er, at Skanderborg Kommune åbenbart godt må køre over for rødt og forsætte med det, selvom de bliver gjort bekendt med det. Jeg får helt sikkert en bøde for mit 'stunt' i dag, for jeg har jo også overtrådt loven. Men er det i orden at kommunen bare kan køre på, selvom de godt er klar over, at de har fejlet flere steder? Åbenbart.

Politiet satte en stopper for Erik Arbergs 'stunt', der forsinkede nedrivningsarbejdet med nogle timer.

Politiet satte en stopper for Erik Arbergs 'stunt', der forsinkede nedrivningsarbejdet med nogle timer.

Publiceret 01 October 2018 11:45