25. september bliver der bedre plads på 'vores' motorvej. Arkivfoto

2. oktober er samtlige 6 spor klar til trafikanterne på strækningen mellem Skanderborg Syd og Aarhus Syd. Arkivfoto

E45: Alle 6 spor er klar

Udbygningen af Østjyske Motorvej er færdig i denne omgang - tirsdag morgen indvies den sidste etape

e45 I disse timer gøres det sidste arbejde på Østjyske Motorvej færdig. Derefter pakker vejarbejderne så småt sammen, maskinerne køres væk og skiltene langs strækningen fjernes.

Vejdirektoratets udbygning er slut for nu og fra tirsdag 2. oktober er der seks spor på Østjyske Motorvej mellem Skanderborg S og Aarhus S.

I sidste uge blev motorvejen åbnet i tre spor i nordgående retning, og nu følger åbning af tre spor i sydlig retning. Fra i morgen vil der hver 3 spor på strækningen til trafikanterne i både nord- og sydgående retning.

"Vi forventer, at det bliver meget nemmere at være trafikant på Østjyske Motorvej. I nordgående retning har vi oplevet en markant forbedring ved at tage det tredje spor i brug. Trafikanterne kommer hurtigere frem og oplever ikke myldretidskørslen på samme måde som før. Det er en fornøjelse at køre på strækningen nu, hvor der er plads til den trafikmængde, der reelt er på E45," siger projektleder i Vejdirektoratet, Robin Højen Madsen.

"Udbygningen af den jyske rygrad fra fire til seks spor gik i gang i januar, og vores entreprenør, Arkil, har de seneste måneder arbejdet på højtryk med at færdiggøre udbygningen af E45 mellem Skanderborg S og Aarhus S for at øge fremkommeligheden på den vigtige nord-syd transportkorridor. Nu er entreprenøren klar til at aflevere det ekstra spor til trafikanterne," forklarer han.

"Takket være en ekstraordinær indsats fra alle involverede parter – entreprenører, underentreprenører og bygherren – er det lykkedes at komme i mål på rekordtid med et komprimeret og logistisk udfordrende projekt. Det har været en stor tilfredsstillelse at udføre et projekt, der er til gavn for infrastruktur-udfordringerne i det østlige Jylland,” siger projektchef i Arkil, Bo Nielsen.

Hastigheden bliver 130 km/t på strækningen.

På lånt tid

Strækningen er dog ikke helt færdig. Motorvejen mangler det øverste slidlag, og det vil blive lagt, når asfaltsæsonen starter igen i foråret 2019.

"Det er på lånt tid, at trafikanterne har de ekstra spor. Vi kommer tilbage med arbejder på motorvejen for at øge kørekomforten med et godt slidlag. Indtil videre kan trafikanterne dog nyde den ekstra plads på strækningen,” mener Robin Højen Madsen.

Slidlaget på strækningen lægges i 2019.

-bo

Publiceret 01 October 2018 09:30