Med SubReader på telefonen kan man nu få læst underteksterne højt i BioHuset. Foto: Lotte Gyldenvang

Med SubReader på telefonen kan man nu få læst underteksterne højt i BioHuset. Foto: Lotte Gyldenvang

BioHuset: Ny app læser underteksterne højt

SubReader hjælper til bedre biografoplevelse i Galten

Af
Lotte Gyldenvang

BioHuset i Galten har investeret i et nyt stykke software, som nu er installeret i biografen. Med "SubReader" kan man få hjælp til at få læst underteksterne højt.

"Det er jo fantastisk, at vi nu kan give alle en bedre filmoplevelse. Hvis man er ordblind, svagtseende eller på anden vis har svært ved at læse underteksterne på filmen, kan man nu sidde med sine øretelefoner i smartphonen og få læst underteksterne højt," fortæller Tove Severinsen, formand for Biohuset.

Man downloader den app, der hedder Subreader til sin smartphone eller tablet, scanner den QR-kode, som findes i Biohuset, sætter sin telefon på lyd- og lysløs og tager en hovedtelefon på det ene øre. Det andet øre skal man nemlig bruge til at lytte til filmens forskellige karakterer, lydene og musikken. Med Subreader kan alle uanset alder og læsehandicap nyde en god film uden at bekymre sig om undertekster.

"Vi har i årevis haft teleslynger til de biografgængere, der har nedsat hørelse. For os var det derfor helt naturligt at få installeret SubReader, så vi også kan hjælpe dem, der ikke kan læse underteksterne," lyder det fra Tove Severinsen.

SubReader er opfundet af horsensianske Alexander Gram Jensen, som i 2016 vandt DM i Entreprenørskab.

Publiceret 01 October 2018 14:00