Sanne Kragelund (til venstre) og Sabina Haysen åbner Skanderborgs nye kreative sted The Day Studios. Foto: Lotte Gyldenvang

Sanne Kragelund (til venstre) og Sabina Haysen åbner Skanderborgs nye kreative sted The Day Studios. Foto: Lotte Gyldenvang

"Den bedste barsel" giver byens mødre tid til kreativitet

The Day Studios åbner kontorfællesskab samt event - og workshopsted

Af
Lotte Gyldenvang

Der er kommet liv i stueetagen på den gamle tekniske skole i Vestergade 14. Aarhus-pigen Sanne Kragelund, som er uddannet indretningskonsulent fra Copenhagen School of Interior Design har slået sig ned i Skanderborg.

"Jeg har boet med min mand i to år i London inden vi købte hus i Skanderborg i 2017. Dengang skrev jeg forskellige artikler om styling, design og boligindretning. Jeg sad næsten altid på Starbucks og arbejdede, fordi jeg manglede et billigt kontorfællesskab. Jeg tænker, at det også må være tilfældet for iværksættere og selvstændige i Skanderborg. Derfor er det en drøm, der går i opfyldelse for mig med The Day Studios," fortæller Sanne Kragelund, mens hun viser rundt blandt skrivebordene, som man kan leje på månedsbasis.

"Det gør bare en forskel at have 'kollegaer', selv om man sidder med hver sin forretning og arbejder. Det betyder meget, at have nogen at spise frokosten med, så derfor er der naturligvis kaffe, frugtordning og fredagsarrangementer, så man som selvstændig kan få den sociale del fra en arbejdsplads med sig," uddyber Sanne Kragelund.

I stueetagens andet lokale har Sanne indrettet lokalet, så der er plads til forskellige workshops, events og foredrag. Hun har blandt andet indgået et samarbejde med Sabina Haysen, der står bag inspirationsbloggen "Sabinasverden" om boligindretning, nye trends, livet som mor og selvstændig iværksætter.

"Jeg har selv to børn og haft alle intentioner om at lave fodaftryk, barnets bog og fine ting til børneværelset. Men dagene går jo ofte med at passe de små poder. Derfor har jeg besluttet mig for at lave "Den bedste barsel", hvor barslende mødre kan komme i et par timer og fordybe sig med kreative gør-det-selv-projekter," siger Sabina Haysen om efterårets kommende workshop i Skanderborg.

Sabina Haysen er opvokset i en kreativ familie i Stilling. Selv om hun er bosat i Aarhus, glæder hun sig til at bidrage til kreativitet og løfte kulturlivet i Skanderborg. Hun er uddannet billedkunstlærer og understreger, at man ikke behøver at have kreativ snilde, for at melde sig til "Den bedste barsel".

"Så længe man har lysten til at være kreativ og få sat flueben på den lange to-do-liste, mødre ofte laver allerede inden barslen, kan man melde sig til. Jeg medbringer alle materialer, bager bollerne, brygger kaffen og gør det hele børnevenligt med pusleplads og microbølgeovn," siger Sabina Haysen.

Læs mere om både kontorfællesskabet og "Den bedste barsel" på www.theday.dk.

Publiceret 16 September 2018 11:45