Sådan kunne det komme til at se ud inde i en svømmehal placeret i Klank. Skitse: NODO Arkitekter

Sådan kunne det komme til at se ud inde i en svømmehal placeret i Klank. Skitse: NODO Arkitekter

Klank: Våde drømme om ny svømmehal lever stadig

Der skal cirka 80 mio. kr. til at skaffe en svømmehal til Klank

Af
Claus Sonne

80 mio. kroner. Sådan cirka. Det er, hvad det kommer til at koste at opføre en ny og længe, meget længe, ønsket svømmehal. Men troen på projektet er der, siger Birgitte Majgaard, der er formand for den kommende svømmehals bestyrelse.

"Vi går ud fra, at der ikke kommer penge fra Skanderborg Kommune til projektet, så vi skal ud og finde dem hos en række fonde. Skal det være muligt, kræver det et ordentligt forarbejde, så på den måde har vi ikke travlt," fortæller hun.

Bestyrelsen har kontaktet Tage Nielsen, der er formand for Kultur-, Sundheds- og Beskæftigelsesudvalget, og bedt om et møde.

"Vi vil meget gerne vise udvalget de tegninger, vi har fået lavet, samt snakke om placeringen. Før vi går videre med projektet, skal vi være sikre på, at vi rent faktisk har et sted at placere svømmehallen," konstaterer Birgitte Majgaard og fortsætter:

"Vi vil rigtig gerne have placeret svømmehallen ved siden af AVK-hallen, men den placering ved vi, at der også er andre foreninger, der har udset sig. Så den del skal vi have afklaret."

Bestyrelsen håber, at Skanderborg Kommune vil være behjælpelig med at udforme det materiale, der skal overbevise fondene om at støtte projektet i Klank.

"Som sagt, så er et ordentlig materiale afgørende. Med det på plads tror vi på, at fondene er til at snakke med, og vi ved, at der er fonde, der støtte projekter som det her med ganske pæne beløb," siger Birgitte Majgaard.

Foreningen Klank Svømmehal har i øjeblikket godt 100 betalende medlemmer, og står det til bestyrelsen, kommer der ikke til at gå så længe igen, før medlemmerne kan tage det første hovedspring i eget vand.

"Er vi i gang inden fem år, så er vi godt tilfredse," lyder det fra bestyrelsesformanden, der tror at svømmehallen har et stort potentiale.

"Lige nu er der en del lokale, der bruge andre svømmehaller, men vi ved også, at der nogle, der opgiver at gå til svømning, fordi der ikke er plads de andre steder," lyder det.

Publiceret 09 September 2018 10:30