Foto: Mostphotos

Skanderborg blandt landets bedste erhvervskommuner

Borgmester Jørgen Gaarde (S) er stolt over, at kommunen endnu engang optræder i top ti over landets bedste erhvervskommuner

Erhverv Årets erhvervsklima-måling, hvor lokale virksomheder bedømmer erhvervsvenligheden i deres kommune, er netop offentliggjort. Skanderborg Kommune får en samlet placering som nummer ni. Det oplyser Skanderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Den højeste placering opnås i kategorien 'Kommunens Image', hvor det er blevet til en tredjeplads. Kategorien omfatter kommunens indsats og evne til at fastholde og tiltrække nye virksomheder og borgere. Også i kategorien 'Kommunal Sagsbehandling' er det blevet til en flot placering som nummer syv. Laveste placering er i kategorien 'Valg af private leverandører', hvor Skanderborg er nummer 44 blandt landets 98 kommuner.

"I Skanderborg er det især kommunens indsats for at tiltrække nye borgere og virksomheder, der trækker op. Og virksomhederne bekræfter, at der er noget godt at flytte til: Mere end otte ud af ti virksomheder vil anbefale andre virksomheder at etablere sig i kommunen. Sammen med den kommunale sagsbehandling og kommunens indsats for at finde kvalificerede medarbejdere til virksomhederne er det med til at holde Skanderborg på en flot placering," lyder det blandt andet i undersøgelsen.

Borgmesteren jubler

Borgmester Jørgen Gaarde (S) er glad for placeringen og opbakningen til DI’s undersøgelse fra kommunens virksomheder.

"Vi er stolte over, at komme i top-ti for sjette gang i træk og for syvende gang ud af ni mulige. Det er vigtigt for mig, at vi over en længere årrække kan holde fast i toppen. Den fortsatte vækst i indbyggertallet – hvor vi inden længe runder 62.000 indbyggere – betyder, at vores lokale virksomheder har mulighed for at tiltrække veluddannede medarbejdere fra lokalområdet, fortæller Jørgen Gaarde i pressemeddelelsen og fortsætter:

"Selvom det er vigtigt, at Skanderborg Kommune klarer sig godt, så er det også vigtigt, at det går godt i Østjylland generelt. Mange af vores borgere har deres arbejde uden for kommunegrænsen. De opfatter med rette Østjylland som ét sammenhængende erhvervsområde og ét sammenhængende arbejdskraft-opland."

Formanden for ErhvervSkanderborg Morten Kohsel glæder sig også over, at placering fra sidste år stort set holdes.

"Placeringen i top 10 endnu engang vidner om, at virksomheder og kommune har et godt og robust fundamentet med et konstruktivt samarbejde. Det glæder vi os til at styrke og udvikle videre de kommende år sammen med Skanderborg Kommune," siger han i pressemeddelelsen.

jwh

Publiceret 04 September 2018 11:30