Foto: Per Bille

Foto: Per Bille

Flammekaster & fadøl: Suveræne Suspekt!

Suspekt havde det festlige, frække, vilde og voldsomme med på Bøgescenerne fredag nat

Af
Mathias Sonne

”Det kan godt blive vildere!”

Og det kunne det. Der var ingen tvivl om, hvorvidt Suspekt kunne holde en fest i bøgeskoven, da Albertslund gruppen indtog Bøgescenerne fredag aften.

Med to trommesæt, fadølsanlæg og en masse pyroteknik med på scenen leverede Bai-D, Orgi-E og Rune Rask et brag af en koncert på deres klassiske vulgære, frække og vilde måde, der har gjort dem Danmarksberømt.

Den musik, som Suspekt laver, er måske ikke for dem, der ikke kan lide at høre grimme ord, men fremmødet i bøgeskoven hentydede til, at der var mange på Smukfest, der havde lyst til at holde fest med Suspekt. Selvom det var blevet en smule koldt, blev der traditionen tro smidt undertøj op på scenen, hvor de to rappere, Bai-D og Orgi-E, modtog alt med glæde, imens produceren, Rune Rask, satte gang i de vilde beats. Dette stemmede også overens med gruppens mission om at få så meget tøj af publikum som muligt.

Der blev åbnet med titelsangen til gruppens seneste album ’100% Jesus’, der udkom i 2017, og som med det samme fik publikum med. Under nærmest hele koncerten lignede hele bøgeskoven nærmest en stor mosh pit, hvor det ene nummer efter det andet fik lydniveauet til at eskalere. De eneste steder, hvor festen blev dulmet bare en lille smule, var under mere samfundskritiske numre som ’Danmark’ og ’Kriminel’, som dog stadig blev hoppet med på.

Dog virkede hele koncerten som en stor eskalation, da det jo godt kunne blive vildere. Efter en dobbelt trommesolo blev hittet ’Søn Af En Pistol’ sat på, hvorefter Orgi-E kom ud på scenen igen - med en flammekaster. Senere under ’Hæld Op’ crowdsurfede Orgi-E også, imens resten af gruppen fortsatte koncerten oppe på scenen.

Hertil blev der introduceret en lille overraskelse, idet Simon Jul, der ellers har præsenteret kunstnere på Stjernescenen under dette års Smukfest, blev hevet frem. Han blev selvfølgelig inkluderet på gruppens absolutte vildeste livenummer, ’Kinky Fætter’, der traditionen tro blev gentaget et par gange for at gøre festen endnu vildere.

Der blev sluttet af med nummeret ’Proletar (Hvor Jeg Står)’, der fungerede som afslutning på nærmest hele aftenen, da gruppen hev Post Malone, der havde spillet på Bøgescenerne forinden, op på scenen, hvor texaneren fik anvendt fadølsanlægget flittigt og delt ud til forreste række – da han ikke kunne synge med på dansk.

Herfra var der kun tilbage for Suspekt at bukke og takke for, at de måtte komme og spille på Smukfest, men der er ingen tvivl om, at det er bøgeskoven, der takker for den fest, som Suspekt skabte.

Publiceret 11 August 2018 17:45