Fredag formiddag var alle spor efter den væltede indgangsportal væk. Foto: Wulff

Fredag formiddag var alle spor efter den væltede indgangsportal væk. Foto: Wulff

Stormen Johanne slog en knytnæve i Smukfest'en

Campingvagt brækkede bækkenet, da indgangsportal væltede ned over hende

Sorte skyer trak torsdag hen over Smukfest. Først et skybrud under Shawn Mendes-koncerten og senere på natten og fredag stormen Johanne.

"Ifølge DMI er der tale om et regulært stormlavtryk med vindtryk lige under orkanstyrke. Det er kun set otte gange før på denne årstid og er altså usædvanligt barskt blæsevejr!," konstaterer Smukfests talsmand Poul Martin Bonde fredag eftermiddag i en pressemeddelelse.

Ifølge meterologerne vil vinden aftage i løbet af eftermiddagen fredag.

"Denne morgen omkring kl. 6.40 var vinden skyld i, at vores indgangsportal på KærligHeden væltede. Et stille tidspunkt for campisterne, men i nærheden var to frivillige campingvagter, hvoraf den ene desværre kom til at ligge under den væltede portal. Begge vagter blev med det samme undersøgt af vores eget lægeteam og derefter kørt til tjek på Horsens Sygehus," oplyser Poul Martin Bonde.

I første omgang blev det oplyst, at begge igen havde forladt sygehuset, med små skader, men det er ikke korrekt.

"Det viser sig desværre, at den vagt der lå under portalen, nu har fået konstateret brud på bækkenet og fortsat er på sygehuset til yderligere undersøgelser. Den anden vagt er udskrevet med små skrammer. Vi er meget kede af det - og sender fra festivalen begge vagterne vores bedste tanker og hilsener og er selvfølgelig klar til at hjælpe og støtte dem, så godt vi kan," siger han.

Det var en kvindelig campingvagt, der blev ramt af portalen. Hun har efterfølgende fået konstateret brud på bækkenet. Foto: Wullf

Det var en kvindelig campingvagt, der blev ramt af portalen. Hun har efterfølgende fået konstateret brud på bækkenet. Foto: Wullf

Den kraftige regn torsdag aften kunne også mærkes på festivalen, og det anslås at der faldt omkring 13 millimeter regn i løbet af en times tid.

"Det er gået mest ud over nogle boformer på Skovlunden og vi er i fuld gang med at udbedre generne for gæsterne derude. Morgenen og formiddagen igennem har vi haft folk på alle områder af festivalen, for at få et overblik over eventuelle skader og for at udbedre dem der måtte være. Og for i det hele taget for at sikre, at vi kan give vores gæster en god og tryg fredag på Smukfest. Opfordringen til vores gæster er som altid: Pas godt på hinanden derude og tak for jeres måder at takle situationen på," lyder det fra pressetalsmanden, der samtidig sender en stor tak til Smukfests medhjælperne:

"Stor tak også til vores utrættelige medhjælpere, der som altid har været klar til at møde de udfordringer der møder os."

-bo

Publiceret 10 August 2018 14:46