Simon Kvamm og Nephew tog de mange tilskuere foran Bøgescenen med storm - og hev blandt andet Kronprins Frederik op på scenen. Foto Mike Madsen

Simon Kvamm og Nephew tog de mange tilskuere foran Bøgescenen med storm - og hev blandt andet Kronprins Frederik op på scenen. Foto Mike Madsen

Best Case Scenario for Nephew

Nephew havde kronprinsen med på besøg til en fremragende koncert på Bøgescenen

Af
Mathias Sonne

”Alt godt kommer til dem, der venter”.

Sådan lød det fra Nephews forsanger, Simon Kvamm, i starten af deres koncert på Bøgescenerne torsdag nat. Ganske vist har ’det at vente’ været et meget aktuelt tema for Nephew-fans i de sidste år – med deres sidste albumudgivelse ’Hjertestarter’ helt tilbage i 2012 og med deres sidste optræden på Smukfest i 2014. Men i 2018 er Nephew tilbage både i bøgeskoven, men også med ny musik – spørgsmålet var så, om det var ventetiden værd. Og svaret er et rungende ja.

Koncerten blev startet ud med gruppens ’Overheard’ projekt, der tager udgangspunkt i havvindmøllernes effekt på musikkens tempo. Stemningen blev nærmest elektrisk, indtil gruppen gik på scenen og åbnede med et af deres nye numre, ’Grundvold’, hvor lydniveauet eksploderede. Og i takt med, at Nephews unikke lyd begyndte af fylde bøgeskoven, stoppede den voldsomme regn, der havde været et stort tema nærmest hele torsdag aften.

Men trods udsigten til regn var fremmødet til koncerten stadig stort, og publikum fik så sandelig også, hvad de havde håbet på. Selvom der enkelte steder i de helt nye sange kneb en lille smule med at synge med, var publikum klar på at synge med på de helt store klassikere såsom ’Mexico ligger i Spanien’, ’Igen & Igen &’ og ’Movie Klip’.

Dog var det ikke helt det sammen Nephew, som man måske kunne huske dem fra deres optræden i 2014, idet gruppen har fået et nyt medlem – Marie Højlund. Nephew er en gruppe, der igennem nærmest hele deres lange karriere har troet på fornyelse, og introduktionen af Marie Højlund fungerede fremragende.

Aarhusianeren blev modtaget med et jubelbrøl uden lige og bidrager til helt nye aspekter af kendte sange som ’First Blood Harddisk’ og Kim Larsen coveret ’Byens Hotel’, hvor hun og den karismatiske Simon Kvamm kunne synge til hinanden. Nephew har også fået mere fokus på den såkaldte ’danske sangskat’, hvor blandt andet ’Sig Månen Langsomt Hæver’ og ’Du danske sommer, jeg elsker dig’ er blevet gjort til Nephew sange, hvor sidstnævnte er blev fusioneret med gruppens store hit ’Superliga’.

Og selvom gruppen har holdt pause i fire år, så var der ingen slinger i valsen, når det kom til at komme ud til publikum og involvere hele bøgeskoven i koncerten. Som Simon Kvamm også slog fast, så har Nephew traditioner, når det kommer til liveoptrædener, og de blev nærmest alle anvendt. Mikrofonen blev overladt til publikum på forreste række under ’007 Is Also Gonna Die’, og publikum blev spurgt om deres oplevelse af Smukfest indtil videre, hvor svaret altid var ’Ja, aldrig har vi haft det så godt’.

Så kom der en kronprins

Den største overraskelse kom dog under den obligatoriske publikumskonkurrence under nummeret ’Worst/Best Case Scenario’, hvor kronprins Frederik blev hentet ind som ’overdommer’, der skulle afgøre hvilken side af bøgeskoven, der sang højest. Kronprinsen blev modtaget med et kæmpe jubelbrøl og bidrog til ekstra engagement blandt publikum for at synge højest.

Gruppen sluttede af med ’Amsterdam’, der kan betragtes som Nephews comeback-nummer efter deres lange pause, da den udkom i starten af dette år. Nummeret gik rent ind hos publikum, og der blev sunget lang tid efter, at koncerten egentlig var slut. Dette var en passende slutning på en helt igennem fantastisk koncert, der etablerede Nephew som et af de absolut bedste livebands i Danmark.

Publiceret 10 August 2018 13:15