Smuklinger strandet på parkeringsområdet

Politiets kontrol af bremser betød, at mange gæster måtte vente i timevis på at blive fragtet med shuttlebusser til festivalpladsen

Af
Grethe Bo Madsen

Foto: Per Bille / www.ry-foto.dk

KærligHedens største røde ører tilhører onsdag eftermiddag Busselskabet PP, der efter en kontrol af bremser må tage flere af de shuttlebusser ud af drift, som ellers skulle have fragtet glade festivalgæster fra parkeringsområdet og ind på festivalområdet.

Ved onsdagens pressemøde kunne en ærgerlig Poul Martin Bonde, Smukfest-formand og pressetalsmand, konstatere, at fadæsen fra sidste år, hvor flere busser også blev taget ud af drift på grund af dårlige bremser, gentager sig i år.

På et tidspunkt stod flere tusinde gæster i kø til shuttlebusserne, og for at håndtere situation bedst muligt blev trafikken lagt om, så Shuttlebusserne fragtede gæsterne fra P-området og ind til KærligHeden, hvorfra de så måtte benytte gangstierne i området for at nå frem til festivalpladsen. En gåtur på cirka tyve minutter. Kun gangbesværede blev fragtet helt ind til festivalpladsen. Ved pressemødets start klokken 16.30, var der stadig et par hundrede i kør til busserne i parkeringsområdet.

"Det er super ærgerligt og vi er rigtig kede af det. Det er enormt utilfredsstillende at det sker. Det har ellers været en perfekt Smukfest indtil nu, hvor alt er gået som det skulle. Lige nu koncentrerer vi os om at få gæsterne bragt ind itl pladsen, men det er klart, det er noget vi vil se på efterfølgende og følge op på, især da det også var et problem sidste år," siger Poul Martin Bonde.

"Vi har forud for Smukfest i år understreget overfor busselskabet vigtigheden af, at alt er i orden. Jeg har i dag talt med busselskabets talsmand, som er uforstående overfor det skete, da alle busser er synet indenfor den seneste måned," oplyser han.

Publiceret 08 August 2018 19:40