Festivalleder: 'Plads til mange flere overnattende gæster'

Men festivalchef Lasse Mortensen melder om et stort antal bookinger på hoteller i området

Af
Jørgen Bollerup Hansen

I 2010 og 2011 havde Sølund Festival 7.500 overnatninger under festivalen. Så kom de politiske stramninger, så handicappede fik sværere ved at få deres hjælpere med, og de sidste år har antallet af overnattende ligget omkring 1.500.

Det får cirka samme niveau i år. Og det ærgrer festivalchef Lasse Mortensen, da han ved, hvor stor en oplevelse selve overnatning på festivalen er for mange af deltagerne.

"Men loven blev først ændret fra 1. januar, og det tager tid, før sådan noget slår igennem. De har endnu ikke fundet deres egne ben på bostederne, og vi skal ikke regne med, at det bare vender tilbage til det, det var engang. Der er meget, der har ændret sig i de år," siger Lasse Mortensen.

De rykkede ind tirsdag

Trods alt udgør 1.500 overnattende også stadig et meget synligt og aktiv for festivalen.

"Jeg er træt, glad og tilfreds," sagde Lasse Mortensen. Foto: Bollerup

Da festivalfolket begyndte at rykke ind i campingvogne og stille telte op tirsdag, fornemmede man straks festivalstemningen. UgeBladet talte med Lars Jensen og Heidi Højgaard Jensen midt i arbejdet med at rejse et telt.

"Vi skal bo to i det her telt, men vi er flere. Vi er i alt tre telte, og vi laver fælles hygge og morgenmad," sagde Lars Jensen, der oplyser, at gruppen til daglig bor i bofællesskabet Skovhøj i Hasselager.

"Jeg kommer på festival for musikken, og så er jeg også medhjælper," siger han.

Mange festivaldeltagere afslørede stor erfaring med at stille telte op. Foto: Bollerup

Mange festivaldeltagere afslørede stor erfaring med at stille telte op. Foto: Bollerup

Lasse Mortensen fortæller, der er mange festivalgæster, der booker overnatning på hoteller, lige fra Låsby til Knudhule og Skanderborghus og til Skanderborg Vandrerhjem.

"For mange af deltagerne er det her deres sommerferie. Nogle lejer også et sommerhus i en uge og kombinerer det med festivalen," siger han.

Da Folketinget fra nytår åbnede for, at udviklingshæmmede igen kan få bistand af egne hjælpere, blev det et krav, at det skal være til aktiviteter, der som minimum omfatter én overnatning.

"Det rammer de mange af vore gæster, der kun tager en enkelt dag, eller som vælger at køre hjem om natten. Det var en politisk studehandel, men vi opgiver ikke at kæmpe en ny kamp for den gruppe," siger Lasse Mortensen.

Publiceret 18 June 2018 10:30