Skanderborg Bryghus' direktør, Lars Kromann, overrakte en check på 125.080 kroner til Sølund Musik-Festivals leder, Lasse Mortensen. Foto: Sonne

Skanderborg Bryghus' direktør, Lars Kromann, overrakte en check på 125.080 kroner til Sølund Musik-Festivals leder, Lasse Mortensen. Foto: Sonne

Tovli' mange øl-penge til Sølund Musik-Festival

Skanderborg Bryghus' Tov'li Øl indbragte festivalen en check på 125.000 kroner

Af
Af Grethe Bo Madsen

sølund Det var en tovli' god ide, Skanderborg Bryghus' direktør, Lars Kromann - også kendt som Krumme - fik tidligere på året, da han fandt på at brygge en tovli' øl til støtte for Sølund Musik-Festival. 30 lokale sponsorer støttede op om ideen, så overskuddet fra salget af øllen kunne gå til festivalen.

Og salget af Tov'li Øl er gået forrygende. Det kunne aftenens konferencier, Frank Megabody Damgaard, afsløre tirsdag aftenen, lige før Lukas Graham gik på scenen.

"Det bliver dælme drukket meget øk i Skanderborg, når overskuddet går til Sølund. Derfor kan Krumme i aften overrække en check til Lasse på hele 125.080 kroner," konstaterde Frank Megabody Damgaard.

Tov'Li Øllen har en alkoholprocent på 6,4 og er brygget på bygmalt. Øllen er blevet solgt i dobbelt forstand til 30 lokale virksomheder, herunder UgeBladet. Virksomhederne har givet et beløb for at få deres navn sat på indersiden af etiketten, ligesom de har fået en flok fysiske øl leveret. Det er overskuddet fra de penge, minus udgifterne til at brygge øllen, som nu er overdraget til festivalen.

Men der er brygget meget mere Tov'li Øl end det, virksomhederne har fået. Cirka 900 liter i alt, og ud over sponsor-flaskerne er der også hældt lidt øl på fustage, så man kan købe Tov'li Øllen på selve festivalen. Og pengene fra det salg ryger også i festivalens lomme.

Publiceret 14 June 2018 11:00