Der bygges en ny institution i Blegind. Derfor har Skanderborg Kommune eksproprieret jord fra to nabogrunde. Foto: Sonne

Der bygges en ny institution i Blegind. Derfor har Skanderborg Kommune eksproprieret jord fra to nabogrunde. Foto: Sonne

Kommunen om ekspropriering: En uheldig sag

Skanderborg Kommune ændrer praksis på baggrund af sag fra Blegind

Af
Claus Sonne

Det sagsforløb, Jørn Kristiansen fra Blegind har været igennem - og som er beskrevet andetsteds på denne side - er bestemt ikke heldigt. Det konstaterer Henriette Momme, jurist hos Skanderborg Kommune.

"Jeg kan godt forstå hans frustration. Der er flere ting, der har gjort, at sagen desværre er trukket i langdrag. Den væsentligste er, at vi vurderede, at det var bedst at køre Jørn Kristiansens sag sammen med en identisk sag på nabogrunden. Den sag har trukket meget ud, og det har ramt Jørn Kristiansen. Det beklager vi," siger Henriette Momme og tilføjer:

"Skulle det ske, at vi igen kommer i en lignende situation, så deler vi sagerne op."

Advokatsnakke

En af Jørn Kristiansens anker handler om niveauet på kommunikation fra Skanderborg Kommunens side. Men der er en forklaring på dette.

"Jeg havde personligt kontakt med Jørn Kristiansen, der henviste til sin advokat. Derefter er kommunikationen om denne sag kørt mellem hans advokat og kommunens advokat. Der er ingen tvivl om, at det har forlænget sagen," forklarer Henriette Momme.

Hun påpeger desuden, at det er to forskellige myndigheder, der behandler sagerne, Taksationskommissionen og Overtaksationskommissionen, som kan sammenlignes med Byretten og Landsretten. Alle sager skal starte i Taksationskommissionen, man kan ikke starte en sag i Overtaksationskommissionen. Skanderborg Kommune ikke har mulighed for at booke aftaler hos den taksationskomite, der nu skal sætte en pris på den grund, kommunen køber af Jørn Kristiansen via en ekspropriation.

"Taksationskommissionen har mange sager, og kan derfor først behandle sagen i august, desværre. Det kan vi ikke ændre."

Henriette Momme beklager også, at Jørn Kristiansen føler, at han mangler viden om byggeriet på nabogrunden.

"Men som kommune fortæller vi ikke i detaljer om byggerier på nabogrunde ud over det, der fremgår at lokalplanerne," siger hun.

Publiceret 08 May 2018 14:00