Skanderborg Kommune eksproprierede 31. januar 2018 4000 m2 af Jørn Kristiansens grund. Området ses bag ham fra det lyse område på græsset. Men han må vente måneder med at få sin betaling. Foto: Sonne

Skanderborg Kommune eksproprierede 31. januar 2018 4000 m2 af Jørn Kristiansens grund. Området ses bag ham fra det lyse område på græsset. Men han må vente måneder med at få sin betaling. Foto: Sonne

Jørn fra Hørning: "Kommunen tager min jord, men vil vente måneder med at betale"

Jørn Kristiansen føler sig snydt af Skanderborg Kommune i sag om ekspropriation

Af
Claus Sonne

Jørn Kristiansen, der bor på Blegindvej 35, er godt gammeldags knotten på Skanderborg Kommune, der i forbindelse med opførelsen af en ny institution har eksproprieret 4000 kvadratmeter af Jørn Kristiansens grund.

Der er dog ikke så meget selve eksproprieringen, der har gjort Jørn Kristiansen knotten. Den jord, han skal afstå, havde han ikke umiddelbart planer med. I stedet handler det om betalingen fra kommunen.

22. december 2016 får Jørn Kristiansen besked fra kommunen om, at denne vil købe en del af hans grund. Derefter hører han ikke noget fra kommunen frem til 21. december 2017, hvor han deltager i en såkaldt åstedsforretning sammen med sin nabo, der har afstået 6000 kvadratmeter til det kommunale byggeprojekt.

"31. januar 2018 eksproprierede Skanderborg Kommune så den del af min grund, de vil bruge. Jeg fik samtidig besked om, at jeg 22. august 2018 får besøg af en taksator, der skal give mig et tilbud på jorden. Det synes jeg simpelthen ikke er i orden. Hvis kommunen vil købe min jord, må de betale, når de køber. Jeg kan jo heller ikke gå op og købe en ny bil og sige, at jeg kommer tilbage om et halvt år og giver et bud på, hvad jeg synes, den skal koste," siger Jørn Kristiansen.

Mangler information

Hans irritation er ikke blevet mindre af, at han i den grad savner information fra Skanderborg Kommune i forhold til, hvad der sker på nabogrunden, hvor de indledende øvelser i opførelsen af den kommende institution er gået i gang.

"Min kone og jeg tog på ferie 1. april, og da vi kom hjem, lå der meterhøje dynger af jord på den grund, vi nu har mistet. Og hvad skal der egentlig være på vores tidligere grund? Vi får noget information fra den entreprenør, der står for arbejdet på institutionen, men jeg kan ikke forstå, at det ikke er Skanderborg Kommunes opgave at fortælle os, hvad der skal ske få meter fra vores hus," siger Jørn Kristiansen og fortsætter:

"Jeg synes ikke, at det kan passe, at jeg som menigmand skal holde øje med kommunens hjemmeside og læse byrådsdagsordener for at finde information, hvis den altså i det hele taget er der."

Hvis kommunen vil købe min jord, må de betale, når de køber.

Jørn Kristiansen

Publiceret 08 May 2018 11:45