Støj fra Skovby Møbler er hovedårsagen til, at Christoffer Schou får nej til at udstykke på Præstbrovej. Han mener ikke, at sidste ord er sagt i sagen.

Støj fra Skovby Møbler er hovedårsagen til, at Christoffer Schou får nej til at udstykke på Præstbrovej. Han mener ikke, at sidste ord er sagt i sagen.

'Varm' udstykning fik dødsstødet

Christoffer Schou får ikke lov til at udstykke på Præstbrovej

Af
Claus Sonne

En ønsket udstykning på Præstbrovej bliver ikke til noget. Det bestemte et 15-14 flertal på sidste uges byrådsmøde. Socialdemokratiet, SF, Enhedslisten og Alternativet leverede de 15 stemmer.

Ønsket om udstykning har været fem år undervejs, og udstykker Christoffer Schou er skuffet.

"Jeg får et nej, fordi Skovby Møbler måske kommer til at støje for meget i forhold til min udstykning. Men kommunen har pligt til at regulere fabrikken, og fabrikken har pligt til at regulere sig selv. Så byrådsflertallet giver reelt en fabrik lov til at støje mere, end den må," siger Christoffer Schou, der ikke er voldsomt imponeret over alle partier.

"Alternativets begrundelse med, at de under et besøg hos mig kunne høre, at der var støj fra fabrikken og derfor må sige nej, er dybt useriøst. Dybt. Der findes jo en professionel støjmåling, der viser, at der ikke vil være støjproblemer på udstykningen. Og Socialdemokratiet har åbenbart ikke forstået sagen," siger han.

I forhold til Socialdemokratiet henviser Christoffer Schou til, at Karen Lindemann på byrådsmødet konstaterede, at der ikke må bygges nyt i en afstand af 500 m fra Skovby Møbler. Det fik Claus Bloch (V) op af stolen.

"Afstanden på 500 m handler om virksomhedstyper som stålvalseværk. Ikke om en møbelfabrik som Skovby Møbler," lød det fra Bloch.

Alternativets Mira Issa Bloch kaldte udstykningsprojektet sympatisk, men stemte alligevel nej.

"Det vil ikke være fair over for Skovby Møbler eller de kommende beboere at give lov til udstykningen. Desuden har vi under et besøg på stedet kunnet høre, at der er støj fra fabrikken," lød det.

SF's Claus Leick stemte også nej, men ikke kun pga. støjproblemer.

"Det bliver en helt ny bydel, der skal have fortove, cyklestier og meget andet. Ja-sigerne har ikke gennemtænkt sagen," sagde Leick.

Venstre, Radikale, Konservative og DF sagde alle ja til udstykningen.

"Dem, der vælger at bosætte sig der, ved jo, at der ligger en fabrik,." sagde John Haarup Laursen (DF).

Publiceret 03 May 2018 14:00