Bakket op af blandt andet en lokal autoforhandler og af brugsuddeleren har Gl. Rye nu fået sin egen lokale delebilsordning og håber på vokseværk. Pressefoto

Bakket op af blandt andet en lokal autoforhandler og af brugsuddeleren har Gl. Rye nu fået sin egen lokale delebilsordning og håber på vokseværk. Pressefoto

Gl. Rye har fået egen delebilsordning

De første seks familier var straks med på ideen om en delebil, som nu har fået base på Brugsens parkeringsplads

 

Der er benzin i tanken, logoerne er monteret, bookingsystemet virker, og det samme gør nøgleboksen.

Delebilen Byens Egen Bil er med base i Gl. Rye Brugsforening klar til at tørne ud til gavn for både miljø og medlemmernes pengepunge.

“Det er en kæmpe tilfredsstillelse at være nået hertil. Halvandet års arbejde bærer omsider frugt, og vi kan nu trille af sted i vores helt egen delebil,” siger initiativtager og tovholder Ole Jeppesen fra Gl. Rye i en pressemeddelelse.

For lidt kollektiv transport

“Den kollektive transport til og fra Gl. Rye er først og fremmest ikke prangende. I vores familie har vi derfor et transportbehov, der nu og da overstiger en enkelt bil - men som ikke helt rækker til anskaffelse af bil nr. to. Derfor tænkte jeg straks ‘delebil', for andre måtte jo have det på samme måde. Det holdt stik,” siger Ole Jeppesen.

Seks husstande bød ind og ville gerne være med, og den lokale brugsforening sagde ja at være administrativt omdrejningspunkt for ordningen.

“Grundlæggende synes jeg, at ordningen er helt i andelsbevægelsens ånd - og i tråd med strømningerne i samfundet. Vi ønsker samtidig at skabe en større og stærkere tilknytning til medlemmerne, og det kan vi blandt andet gøre med en delebilsordning,” siger brugsuddeler Henrik V. Rasmussen i pressemeddelelsen.

Dækker et behov

Da bilen skulle findes, faldt valget på et leasingtilbud fra et af byens autoværksteder, Sydbyens Auto. Her var indehaver Freddy B. Hansen straks fyr og flamme:

“Jeg anser delebilen som et spændende projekt og en god ide. Den dækker et behov i byen hos de familier, der netop har brug for halvanden bil og desuden ønsker at indgå i den moderne deleøkonomi. Det gavner et andet lokalt fællesprojekt, nemlig den medlemsejede Dagli'Brugsen Gl. Rye,” påpeger Freddy B. Hansen.

Håber på vokseværk

Facit af det hele er en nydelig og veludstyret dele-Skoda, som bor på Brugsens parkeringsplads og står klar til at servicere de tilmeldte husstande.

“Forhåbentlig er dette kun begyndelsen. Jeg fornemmer, at flere familier herude er interesseret i at høre om ordningen og overvejer medlemskab. Måske skal vi en skønne dag anskaffe en delebil nr. 2 – måske skal vi med tiden satse på elbiler. Uden chauffører,” tilføjer Ole Jeppesen med et smil.

På hjemmesiden www.beta.ByensEgenBil.dk, der stadig er i testfasen, kan medlemmerne booke og afregne kørsel.

Det er også muligt at besigtige priser med mere uden at skulle logge ind.

Masser af opmærksomhed

Selve delebil-ordningen har givet DagliBrugsen i Gl. Rye en masse omtale og opmærksomhed.

I sidste uge bragte TV-Avisen på DR således et stort indslag om det banebrydende tilbud.

boll-/jesl

Publiceret 26 March 2018 15:00