Ghetto-plan vil koste dyrt lokalt

Skanderborg Andelsboligofrening kan miste tæt på en kvart milliard

 

Gennemføres regeringens såkaldte ghetto-plan vil det ramme beboere i flere af Skanderborg Andelsboligforenings afdelinger. Det konstaterer foreningens direktør Erling Weber Jensen.

 

“Ghetto-planen indebærer, at der tages 12 mia. kroner fra Landsbyggefonden, cirka halvdelen af fondens midler, til brug i landets ghettoer. Det betyder, at vi ikke får udbetalt de penge, vi er stillet i udsigt - og så er der kun vores lejere tilbage til at betale regningen for de renovering, der skal ske,” siger Erling Weber Jensen.

 

Skanderborg Andelsboligforening har fået forhåndstilsagn om godt 74 mio. kroner til renoveringsprojekter på Granhøjen, Vestergade, Kastanievej og Vestervang, alt sammen i Skanderborg. Derudvoer venter yderligere cirka 150 mio. kroner i den videre projektfase.

 

“i de tilfælde, hvor renoveringsprojekterne ikke kan udskydes, er det kun et sted, vi kan hente pengene, og det er hos lejerne. Det er dybt urimeligt og uretfærdigt, da de jo selv har indbetalt de penge, der nu skal bruges andre steder i landet,” lyder det fra en ærgerlig direktør.

Publiceret 20 March 2018 10:00