Christoffer Schou har udsigt til at få nej til at udstykke en grund, der ellers er udlagt til udstykning. Han vil kræve erstatning, hvis Skanderborg Kommune siger nej til udstykningen.

Christoffer Schou har udsigt til at få nej til at udstykke en grund, der ellers er udlagt til udstykning. Han vil kræve erstatning, hvis Skanderborg Kommune siger nej til udstykningen.

Nej til udstykning kan udløse krav om millionerstatning

En grundejer i Skovby er klar til at slæbe Skanderborg Kommune for retten

 

Det kan komme til at koste Skanderborg Kommune et tocifret millionbeløb i erstatning, hvis byrådet siger nej til en planlagt udstykning på Præstbrovej.

 

Christoffer Schou har gennem fem år forsøgt at få kommunen til at sige ja til, at han kan lave en udstykning på sin nabogrund - en grund der ifølge kommuneplanen er beregnet til netop den type udstykning, Christoffer Schou vil lave. Men uden held.

 

LÆS OGSÅ: Udstykning overlever 

 

Christoffer Schou og hans rådgivere har nu sendt en klage over forløbet til Ankestyrelsen - fordi man mener, at der er sket en ulovlig sammenblanding af sager, hvilket umuliggør Miljø- og Planudvalgets arbejde med sagen.

 

”Ender det med, at poli­ti­kerne går imod den kommuneplan, de selv har vedtaget, så kommer jeg med et erstatningskrav i forhold til den indtægt, jeg går glip af i forbindelse med de lejeboliger, der efter planen skulle have være opført. Umiddelbart snakker vi om et beløb, der kan overstige 30 mio. kroner,” siger Christoffer Schou til UgeBladet.

 

Borgmester Jørgen Gaarde (S) og formand for Miljø- og Planudvalget Claus Leick (SF) er enige om, at et muligt erstatningskrav ikke skal have indflydelse på den politiske be­­slutning.

 

”Så skulle vi jo ryste på hån­den hver gang, vi beslutter no­­get,” siger Jørgen Gaarde.

”Jeg er helt enig med borg­mesteren. Vi kan ikke blande beslutninger sammen med mulige erstatningskrav. Men det er klart, at vi skal af med en eller anden form for er­­statning, hvis vi siger nej til ud­stykningen, ” fastslår Claus Leick.

Publiceret 13 March 2018 07:45

Debat:

At tænke sig - Nørregade som stillegade…

debat Jeg har tidligere skrevet og dokumenteret, at vejarbejdet på Adelgade fra Mindet op til Kulturtorvet, hvor man valgte at spærre Mindet til og fra Banegårdsvej i en måneds tid, hvilket så heldigvis varede to måneder at komme til byen af denne gade.

Der var blandt andet på Ladegårdsbakken og ind på Nørregade tydelig skiltning, som beskriver situationen, og på Nørregade var ligeledes skilte om, at der er spærret ved Mindet og ligeledes henvisningskilte med alternative veje ned til byen.

Alligevel blev der mange gange oplevet, at faktisk mange bilister kører helt igennem Nørregade, for så overraskende at møde afspærring til Banegårdsvej.

Hvorfor - trods klar og tydelig skiltning - fortsætter man?

Siger man til sig selv, at det nok kun gælder for de andre bilister og ikke lige mig, og går den, så går den… eller er det en 'aprilsnar'?

Nogle gange blev de frustreret holdende i nogle minutter og må så sande, at de må vende om igen på Mindet.

At tænke sig - en ellers stærkt trafikeret Nørregade som stillegade - og nu efter et par måneder igen er åbnet, som den blevet den foretrukne vej ned mod byen (det tager faktisk mindre tid at køre op til krydset ved Banegården og køre ad Banegårdsvej).

Det ville være mere end velkomment for de, som alligevel vælger at køre til og i særdeleshed fra byen med højere hastighed end det tilladte, at det som en permanent løsning som på den 'Nye Adelgade' bliver etableret en eller anden trafikdæmpende foranstaltning for at få de meget høje hastigheder (vel nok omkring 80-100 km/t) og støj sat ned fra Mindet mod Ladegårdsbakken.

Den 'Nye Adelgade' med røde og hvide markeringer, om man nu syntes om det eller ej, er måske ikke det ”smukkeste”, men er da for hulen efter mine snart 50 år som lokal beboer noget af det bedste, der sket i lang tid, og det ser det markant flot ud.

Jeg oplever, at der efterfølgende er sket en ny holdning om at parkere i højre side på Nørregade, som åbenbart skiltningsmæssigt ikke tidligere er set mod Ladegårdsbakken (kan én parkere der, så må alle parkere der, trods de trafikgener det giver.

Hjertelig tillykke cyklister i en mere sikker kommune.