Christoffer Schou har udsigt til at få nej til at udstykke en grund, der ellers er udlagt til udstykning. Han vil kræve erstatning, hvis Skanderborg Kommune siger nej til udstykningen.

Christoffer Schou har udsigt til at få nej til at udstykke en grund, der ellers er udlagt til udstykning. Han vil kræve erstatning, hvis Skanderborg Kommune siger nej til udstykningen.

Nej til udstykning kan udløse krav om millionerstatning

En grundejer i Skovby er klar til at slæbe Skanderborg Kommune for retten

 

Det kan komme til at koste Skanderborg Kommune et tocifret millionbeløb i erstatning, hvis byrådet siger nej til en planlagt udstykning på Præstbrovej.

 

Christoffer Schou har gennem fem år forsøgt at få kommunen til at sige ja til, at han kan lave en udstykning på sin nabogrund - en grund der ifølge kommuneplanen er beregnet til netop den type udstykning, Christoffer Schou vil lave. Men uden held.

 

LÆS OGSÅ: Udstykning overlever 

 

Christoffer Schou og hans rådgivere har nu sendt en klage over forløbet til Ankestyrelsen - fordi man mener, at der er sket en ulovlig sammenblanding af sager, hvilket umuliggør Miljø- og Planudvalgets arbejde med sagen.

 

”Ender det med, at poli­ti­kerne går imod den kommuneplan, de selv har vedtaget, så kommer jeg med et erstatningskrav i forhold til den indtægt, jeg går glip af i forbindelse med de lejeboliger, der efter planen skulle have være opført. Umiddelbart snakker vi om et beløb, der kan overstige 30 mio. kroner,” siger Christoffer Schou til UgeBladet.

 

Borgmester Jørgen Gaarde (S) og formand for Miljø- og Planudvalget Claus Leick (SF) er enige om, at et muligt erstatningskrav ikke skal have indflydelse på den politiske be­­slutning.

 

”Så skulle vi jo ryste på hån­den hver gang, vi beslutter no­­get,” siger Jørgen Gaarde.

”Jeg er helt enig med borg­mesteren. Vi kan ikke blande beslutninger sammen med mulige erstatningskrav. Men det er klart, at vi skal af med en eller anden form for er­­statning, hvis vi siger nej til ud­stykningen, ” fastslår Claus Leick.

Publiceret 13 March 2018 07:45