Ry Outdoor 2017 blev en bragende succes med over 10.000 besøgende. Nu ser successen ud til at blive gentaget. Foto: Per Bille / www.ry-foto.dk

Ry Outdoor 2017 blev en bragende succes med over 10.000 besøgende. Nu ser successen ud til at blive gentaget. Foto: Per Bille / www.ry-foto.dk

En flottere og større Ry Outdoor 2018

Nu med halvmaraton, håndtrukne cykler, camp på Sletten, streetfood og outdoor-stjerner

Af
Jørgen Bollerup Hansen

Jørgen Bollerup Hansen

 

Ry Outdoor 2018 har solgt flere armbånd til pinsefestivalen 18-20 maj end sidste år på samme tid.

Der er også mere gang i sponsoraftaler og salg af bannerreklamer end sidste år i starten af marts. Og så er der et større og flottere program end set før.

 

Der er fuldt booket med outdoor-aktiviteter på Basecamp på Siimtoften. Og om cirka en uge lukker tilgangen af boder til markedspladsen.

 

I år udvides festivalens udvalg af streetfood, blandt andet kommer Gourmensch, der sidste år blev kåret som bedste streetfood på Northside Festival.

 

“Streetfood bliver stort og med fokus på sundhed og kvalitet. Der kommer blandt andet green boost juice, thaimad og syrisk rulleis med en af de lokale flygtninge fra Syrien, der har succes med sit firma. Streetfood var allerede en kæmpe succes sidste år, hvor tre af boderne måtte melde udsolgt,” siger Isabel Morgenstern, initiativtager til Ry Outdoor.

 

LÆS OGSÅ: Ry Outdoor får 150.000 kr. i tilskud fra kommunen

 

Markedsboderne er der også. Mange fra sidste år deltager igen.

 

“For eksempel STM Sport, der havde et salg uden lige. Salget af vildmarksbade var også en succes,” siger Erik Derdau, anpartshaver i Ry Outdoor.

 

Derimod nedtoner festivalen kulturscenen.

 

“Vi prøvede at skabe en popfest sidste år på Basecamp, i år bliver der mindre ramasjang, men i stedet mere guitar ved bålet, samvær og outdoorliv. Samt foredrag med rollemodeller og outdoor-stjerner,” siger Isabel Morgenstern.

 

Blandt andre kommer dette og sidste år vinder i tv-serien “Alene i Vildmarken”.

 

Samt Lindy Aldahl, der er kendt fra tv-programmet “Rigtige mænd”. Han laver et tilsvarende forløb med sig selv som motivator, der starter 10 uger før Ry Outdoor - tirsdag 6. marts kan man tilmelde sig, når han holder foredrag i det gamle bibliotek kl. 18.30.

 

Desuden er der alle de fysiske tilbud under Ry Outdoor.

 

Fra yoga til klatring og adventure race/Ry Outdoor Challenge, der i år er et licensløb, så det både er for motionister og for de meget ambitiøse.

 

Festivalen åbner med 1.640 lokale skoleelever i et løb.

 

Der er en ny halvmaraton som et by- og skovløb.

 

Samt et 2,7 km langt cykelløb gennem Ry - blandt andet afspærres det ene spor af Skanderborgvej - hvor man trækker med hænderne i stedet for at træde i pedalerne, og hvor alle kan få et testtur, da importøren møder op med prøvecykler. Desuden er de populære SUP - Stand Up Padling - tilbage. Og plastboblerne, som man kan gå på vandet med. Også Golf er med. Og på Basecamp på Siimtoften det populære klatretårn, vildmarksbade og sauna.

 

“Man kan tage hele familien med. Føler man sig ikke som en stor outdoor-person, kan man bare komme og kigge,” siger Erik Derdau.

 

“Og vi fortsætter med gratis adgang til Basecamp,” siger Isabel Morgenstern.

 

Festivalen vil også i højere grad henvende sig til folk med særlige behov.

 

“Vi skal ikke være en handicapfestival, men en festival med tilgængelighed for alle. Herunder for familier i tre generationer, der har lyst til at gøre Ry Outdoor til en pinsetradition, og hvor oldefar måske har svært ved at gå,” siger Isabel Morgenstern.

 

Ry Outdoor lejer sig samtidig i år ind på FDF's lejrområde Sletten ved Himmelbjerget. Her kan man deltage i 15 fysiske aktiviteter, men også slå sit eget telt op og overnatte. Og køre tur-retur til Ry i shuttle bus, der kører under hele festivalen.

 

Ud over overnatning på de lokale hoteller, campingpladser og Airbnb, kan man også overnatte i Hotel Hængekøje eller i egen hængekøje, i svævetelt eller i den populære singlecamp.

Foto: Per Bille / www.ry-foto.dk

Foto: Per Bille / www.ry-foto.dk

Publiceret 05 March 2018 11:45