Fra højre Christian Marke Sørensen, Stine Møller Andersen, Katrine Rønsholt Thomsen og Victoria Egeskov Christiansen under beøsget på AquaGlobe.

Fra højre Christian Marke Sørensen, Stine Møller Andersen, Katrine Rønsholt Thomsen og Victoria Egeskov Christiansen under beøsget på AquaGlobe.

Afførings-projektmagere gæstede AquaGlobe

Shit Happens skal give renere drikkevand og færre dødsfald i U-lande

 

Skid i en pose, der er lavet af et nedbrydeligt materiel og indeholder såsæd, og grav hele skidtet ned. Det giver sundere drikkevand og giver planter eller træer som sidegevinst.

 

Så bramfrit kan et projekt udtænkt af fire 6. klasses elever fra Skibet Skole ved Vejle beskrives. De fire idémænd, Christian Marke Sørensen, Katrine Rønsholt Thomsen, Stine Møller Andersen og Victoria Egeskov Christiansen, gæstede i sidste uge Kamstrup i Stilling og Skanderborg Forsyning for at se, om der her var ekspertise at hente i forhold til at videreudvikle projektet, der er døbt 'Shit Happens'.

 

Det skal nok tilføjes, at projektet ikke er tiltænkt Danmark eller lignende lande, men som en problemløser i eksempelvis Afrika. Årligt dør cirka 23 mio. mennesker på verdensplan, fordi der kommer livsfarlige bakterier fra blandt andet menneskelig afføring i drikkevandet.

 

Og inspiration og hjælp var der at hente. Således fik de fire iværksættere lovning fra Skanderborg Forsyning på, at man på slam gerne vil teste forskellige frøtypers holdbarhed over for afføring.

 

“Det er et super projekt, der passer godt til vores nyindviede AquaGlobe, der blandt andet forsker i bedre drikkevand,” sagde Jens Bastrup, administrerende direktør i Skanderborg Forsyning efter besøget.

Publiceret 02 March 2018 14:00