Formand for De Heslige Slønglers Klup, Uffe Høj, ser frem til at videreudvikle på Sløngeldage for at finde det potentiale, der hidtil ikke er blevet fuldt realiseret.

Formand for De Heslige Slønglers Klup, Uffe Høj, ser frem til at videreudvikle på Sløngeldage for at finde det potentiale, der hidtil ikke er blevet fuldt realiseret.

Fremtid:

Sløngeldage skal have et godt skub fremad

Rådgivningsfirma skal hjælpe med at realisere store ambitioner

Af
Erland Rasmussen

Erland Rasmussen

Sløngeldagene, der er Di Heslige Slønglers Klups hyldest til byens store forfatter Ole Lund Kirkegaard, rummer så store perspektiver, at det lokale projekt nu for alvor skal videreudvikles for at finde det potentiale og de muskler, som efter arrangørernes egen mening endnu ikke er blevet fuldt realiseret.

 

Det skal ske med professionel hjælp fra Seismonaut, der er et strategisk og digitalt rådgivningshus med kontorer i Aarhus og København.

 

“Seismonaut skal hjælpe med at gentænke og videreudvikle projektet i samarbejde med skarpe og iderige folk, der bliver inviteret til at være med,” forklarer formanden for Di Heslige Slønglers Klup, Uffe Høj.

 

LÆS OGSÅ: Hæder for at sprede det glade budskab

 

Sløngeldagene med skoletilbud for kommunens 3. klasser, Bogdagen for Bette lorte, Drengestreger (også for piger), shows og meget mere begyndte som en fødselsdagshyldest til Ole Lund Kirkegaard, men har siden arrangementet blev søsat i dets nuværende form i 2015 vokset sig til en solid succes med flere tusinde deltagere, der tilmed også har trukket børn og voksne fra hele Østjylland til Skanderborg.

 

Folkene bag arrangementet er De Heslige Slønglers Klup, som arrangerer Sløngeldage i samarbejde med Skanderborg Bibliotek, Kulturhuset Skanderborg, Skanderborg Kommune, Skanderborg Kulturskole, Visit Skanderborg samt Museum Skanderborg, har imidlertid flere gange luftet større ambitioner i retning af at være et kulturelt fyrtårn, som hele Danmark med tiden skal have kendskab til og glæde af.

 

“Det er en af vores ambitioner, at skolebørn fra Skanderborg kommune får mulighed for at indtage fantasirig og livgivende Sløngelnæring. Dog håber vi med tiden i endnu højere grad at kunne blive en national begivenhed med aktiviteter rettet mod børn og voksne fra hele Danmark,” uddyber Uffe Høj.

 

Udviklingsprojektet skydes i gang med en workshop 20. marts, der senere munder ud i et oplæg til bestyrelsen i De Heslige Slønglers Klup.

 

Sløngeldage 2018 er allerede på plads, men det er håbet, at spor fra udviklingsstrategien kan indarbejdes for 2019.

Publiceret 26 February 2018 12:00