Optiker Peter Haakon Boa fik bøjede ribben, blå mærker og skrammer efter et hårdhændet møde med en promoter fra et københavnsk firma.

Optiker Peter Haakon Boa fik bøjede ribben, blå mærker og skrammer efter et hårdhændet møde med en promoter fra et københavnsk firma.

Optiker overfaldet i konkurrents forretning med slag og spark

Peter Haakon Boa fra Smukt Syn fik blandt andet bøjet flere ribben ved overfaldet

 

 

8. januar 2018 vil være en dato, optiker Peter Haakon Boa aldrig glemmer. Han står i sin butik, Smukt Syn, på Adelgade og ser, at en såkaldt promoter iklædt en jakke fra Louis Nielsen-brillekæden deler reklamemateriale fra denne kæde ud til kunder, der er på vej ind i Peter Haakon Boas butik.

 

“Det provokerer mig, og jeg beder vedkommende, en mand, om at stoppe. Det gør han, men jeg vælger et par timer senere at gå ned til Louis Nielsen-butikken og snakke med retailchef Karsten Højbjerg, som jeg kender, om episoden. På vejen bliver jeg igen kontaktet af promoteren, der ikke kan kende mig, og så bliver jeg sur. Vi har et skænderi, hvor vi begge siger nogle mindre positive ting. Han fortæller mig blandt andet, at han er udsmider og kan smadre stellet på min brille ind i kraniet på mig på tre sekunder,” fortæller Peter Haakon Boa.

 

LÆS OGSÅ: Alle tager afstand fra overfald på optiker

 

Da han når frem til Louis Nielsen-butikken, bliver Peter Haakon Boa overhalet af den promoter, han har skændtes med. Den unge mand, der er meget vred, bliver sendt hjem af Karsten Højbjerg, der er indehaver af butikken, og de to Peter Haakon Boa og Karsten Højbjerg tager sig en snak. Så da Peter Haakon Boa forlader butikken, tror han, alt et godt. Det er det ikke.

Flygter til butik

Da Peter Haakon Boa kommer ud på Adelgade, hører han et vredt råb fra den anden side af gade. Her står den unge promoter ved Blomsterværkstedet, før han råber ordene 'nu skal du kraftedeme ned' og sætter i løb tværs over Adelgade.

 

“Der bliver jeg godt nok bange,” forklarer Peter Haakon Boa og sætter flere ord på.

“Han kommer så tæt på, at der kun er en bænk mellem os, og jeg vælger at tage flugten ind i Louis Nielsen-butikken. Her indhenter han mig og tackler mig så hårdt, at jeg falder om på gulvet med ham over mig. Han slår og sparker mig, og jeg tænker bare på at holde mine nye briller ud til siden, så de ikke går i stykker. Jeg kan høre personalet græde og råbe op.”

 

En af Peter Haakon Boas bekendte har set optrinnet på Adelgade og har 'smidt' bilen og kommer løbende ind i butikken. I hælene har han en mand, der viser sig at være ansat hos PET.

 

Han får stoppet overfaldet og tilbageholder promoteren, til politiet kommer 20 minutter efter.

 

“Rent fysisk slap jeg fra overfaldet med hudafskrabninger og krads på arme og ansigt, bøjede ribben og stort blåt mærke på venstre lår. Mentalt var det en skræmmende oplevelse,” siger Peter Haakon Boa og understreger, at han ikke er vred på konkurrenten.

“De har ingen skyld i det her,” siger han.

 

Promoteren blev anholdt i butikken, og der kører nu en efterforskning på episoden. Før den er afsluttet, vil Sydøstjyllands Politi ikke udtale sig om sagen.

Publiceret 29 January 2018 12:00