Alice Danielsen og Eddie Lund Jensen deltog i mødet på Fælleden for at få inspiration til udvikling af Blegind. Foto: Bollerup

Alice Danielsen og Eddie Lund Jensen deltog i mødet på Fælleden for at få inspiration til udvikling af Blegind. Foto: Bollerup

'Her sker faktiske en masse':

Blegind slås med rollen som 'udkantsområde i kommunen

Af
Jørgen Bollerup Hansen

Jørgen Bollerup Hansen

 
Eddie Lund Jensen fra Blegind deltog i mødet på Fælleden i sidste uge om landsbyernes fremtid og udviklingsmuligheder sammen med Alice Danielsen, der er formand for Blegind Borgerforening. Og han svarer spontant 'højhastighedsjernbanen', da han bliver spurgt, hvad der er Bleginds største udfordring her og nu.
 
LÆS OGSÅ: Inspirationsmøde var startskud på debat om landsbyernes fremtid

Banen er dog kun en trussel for Blegind, hvis politikerne og Banedanmark vælger den vestlige linieføring af tre mulige. Den vestlige linje vil i høj grad påvirke landskabet ved Blegind - og det forslag holder Banedanmark et borgermøde om i morgen, onsdag 17. januar kl. 19 på Fælleden i Skanderborg.
 
Men der er mange andre ting i spil om Bleginds fremtid.
 

“Der er masser af børn i Blegind og en blandet alderssammensætning, når der er fællesspisning, som der normalt er god tilslutning til,” siger Alice Danielsen.
 

“Men vi har brug for at høre, hvad det er folk er interesseret i at samles om og få ud af fællesskabet, når de flytter til en by som Blegind, for selv om der sker meget, er der også arrangementer, hvor der ikke kommer ret mange,” siger hun.
 

Hun deltog i mødet på Fælleden for at få inspiration til udvikling af Blegind.
 

“Vi har ikke meget erhverv. Vi har en automekaniker og landbrug. Men vi vil gerne have udstykninger,” siger hun.
 

“Vi er lidt klemt inde. Vi er på en måde udkantsområde i Skanderborg Kommune,” siger Eddie Lund Jensen.
 

Med det mener han, at Blegind på en måde ligger 'i skyggen af' Hørning og op til Århus Å og Aarhus Kommune.

Et aktivt lokalsamfund

Men det er lige før, mener de begge, at der sker mere i Blegind end i Hørning.
 
Et kig i forsamlingshusets aktivitetskalender bekræfter et højt aktivitetsniveau.
 
I oktober var der en motorikdag, en kagekonkurrence, høstfest og en film- og pizzaaften. I november fællesspisning, vælgermøde og koncert med Sara Grabow. I december adventsfest. I januar ældrefest - som dog foregik i Borgernes hus i Veng - og foredrag om vikingen fra Fregerslev. I februar er der udlevering af fastelavnstøj, fastelavnssoldater og endelig fastelavnsfest.
 

“Men vi har det problem, at ældre ofte flytter til Hørning. Bl.a. fordi vi kun har skolebussen,” siger Alice Danielsen.

Publiceret 16 January 2018 20:30