Så smukt tog de gamle bygninger på Sølund sig ud midt i december. Nu skal der ses på deres fremtidige brug.

Så smukt tog de gamle bygninger på Sølund sig ud midt i december. Nu skal der ses på deres fremtidige brug.

Børnehave skal binde Sølund sammen med byen

Kommunen sætter gang i udvikling af det ældste Sølund

Af
Jørgen Bollerup Hansen

Jørgen Bollerup Hansen

 
 
Rådgivningefirmaet Møller og Grønborg skal hjælpe kommunen med at lave en plan for udvikling af de ældste dele af Sølund.
 

Midtbyudvalget har anbefalet, at Sølund skal integreres i og positivt bidrage til bylivet i midtbyen. Og binde midtbyen sammen med Dyrehaven. Alt imens bydelen skal give plads til Landsbyen Sølund samt Smukfest og Sølund Musik Festival. Det ønskes også, at de gamle, karakteristiske bygninger bevares.
 
LÆS OGSÅ: Hørning positivt udfordret af nye tilflyttere
 

Nu har byrådets Økonomiudvalg vedtaget en proces- og tidsplan for ideudviklingen. Blandt andet med inddragelse af borgerne i foråret 2018.
 

Men allerede nu ønsker Økonomiudvalget, at der placeres en daginstitution i området.
 

“Det presser på med en beslutning om en ny daginstitution, måske skal det ske før, der er en færdig plan for området. Det er umiddelbart det eneste sted i midtbyen, der er plads til en ny daginstitution. Og der ér penge i budgettet til institutionen,” siger borgmester Jørgen Gaarde.
 

“Vi skal også kunne håndtere det, hvis andre kommuner efterspørger færre pladser i Landsbyen Sølund,” siger Jørgen Gaarde.
 

Der har endnu ikke vist sig økonomi til at realisere de planer, der har været om at lave en højskole i en af de gamle bygninger.

Publiceret 02 January 2018 10:00