Myten om de politiske rævekager og personligt fnidder, har ifølge borgemester Jørgen Gaarde aldrig været virkelighed i Skanderborg Kommune. Foto: Mike Madsen

Myten om de politiske rævekager og personligt fnidder, har ifølge borgemester Jørgen Gaarde aldrig været virkelighed i Skanderborg Kommune. Foto: Mike Madsen

Borgmesterens nytårshilsen:

Goddag til 2018 – og til dit nye Byråd

Af
Af borgmester Jørgen Gaarde

Lige om lidt siger vi farvel til 2017 – et begivenhedsrigt år med udvidelse af E45, salg af de tidligere rådhuse i Skanderborg og Hørning, nyt plejecenter på vej i Ry, kulturby og meget mere.
Når vi slår dørene op for 2018, er det samtidig ”Goddag og velkommen” til et nyt Byråd.
Stemmeprocenten i vores kommune var - også denne gang - et godt stykke over landsgennemsnittet.
Næsten 8 ud af 10 stemmeberettigede i Skanderborg Kommune valgte at give deres mening til kende ved kommunalvalget.
Vi kan alle være glade for, at så mange gør brug af deres demokratiske ret og gerne vil være med til at pege på de personer, der skal arbejde for lokalsamfundet og træffe vigtige lokale beslutninger de kommende fire år.
Otte nye ansigter er valgt ind i det nye Byråd, der fortsat har 29 medlemmer. Dermed er otte forskellige partier nu repræsenteret i Byrådet.
Jeg er glad for, at der fra alle partier var opbakning til en bred konstituering, som er med til at sikre en bred og fornuftig fordeling af de politiske poster.
Det betyder, at vi kan bruge tiden på essensen i byrådsarbejdet – nemlig de vigtige politiske diskussioner og de væsentlige beslutninger.
Sådan som vi faktisk har gjort siden 2007, hvor Skanderborg Kommune blev dannet. Myten om politiske rævekager og personligt fnidder, der overskygger det politiske arbejde, har nemlig aldrig været virkelighed i Skanderborg Kommune.
Tværtimod har gensidig respekt for hinanden og tilpas ydmyghed over for opgaven altid være udgangspunkt for dialogen og arbejdet – også selvom de politiske uenigheder indimellem kan slå gnister.
Det afgående Byråd har vist vejen, og jeg er sikker på, at vi kommer til at fortsætte det konstruktive arbejde i den kommende byrådsperiode.
Selvom det nye Byråd først tiltræder formelt den 1. januar, er vi allerede trukket i arbejdstøjet.
Første opgave handler om at lægge sporene ud for det politiske arbejde de kommende fire år.
Vi skal have de store temaer på bordet, og vi skal finde en rigtig god arbejdsform, så vi også kan skabe vigtige politiske resultater til gavn for hele Skanderborg Kommune de næste fire år.
Det skal nok blive både sjovt, spændende og slidsomt.
Jeg håber, at 2018 også bliver et godt og engageret år i hele Skanderborg Kommune.
På vegne af Byrådet vil jeg ønske et rigtig godt nytår til alle.

Publiceret 31 December 2017 11:45