Arkivfoto.

Arkivfoto.

Finanslov vedtaget:

Udvidelse af E45 tættere på

Forligspartier har afsat millioner til VVM-undersøgelser

Fredag blev der - i hvert fald for en stund - sat et midlertidigt punktum for et lang og meget omtalt finanslovsforløb med brydninger i blå blok.
Christiansborg-politikerne kunne nemlig gå på juleferie med en vedtaget finanslov.
En finanslov, der kan få stor betydning for infrastrukturen i det østjyske, idet der afsættes 78 millioner kroner til at igangsætte VVM-undersøgelser (VVM står for Vurdering af Virkninger på Miljøet, red.) af en udbygning af Østjyske Motorvej E45 fra fire til seks spor.
Undersøgelserne skal vurdere strækningerne Vejle (Hornstrup) - Skanderborg S, vest om Aarhus og Aarhus N - Randers N.
De 78 millioner kroner vækker glæde hos Business Region Aarhus.
"Stor ros til Regeringen og Dansk Folkeparti! Det er en stor dag i dag for borgere og virksomheder i Østjylland, som dagligt bruger Østjyske Motorvej E45 og hele tiden må betale omkostningerne ved den store trængsel. Med Finanslovens vedtagelse kan VVM- undersøgelserne af udvidelsen af E45 nemlig sættes i gang efter nytår. Det betyder, at vi nu er kommet et stort skridt nærmere udvidelsen til seks spor fra Vejle til Randers N. Der er derfor grund til at rose regeringen og Dansk Folkeparti for deres initiativ til at sikre VVM- undersøgelserne for udvidelsen af E45," siger medlem af formandskabet og borgmester i Horsens Peter Sørensen (S) i en pressemeddelelse fra Business Region Aarhus.
LÆS OGSÅ: I et splitsekund blev alt kaos: 'Jeg skriger BREMS og så hamrer han op bag i dem'
Han understreger, at de østjyske kommuner vil fortsætte med at presse på for en udvidelse.
"VVM-undersøgelserne vil sandsynligvis vare to år, og derefter er det vigtigt, at vi fortsætter med de næste skridt, så undersøgelserne kan erstattes af egentlige vedtagelser af en udvidelse til seks spor. Business Region Aarhus vil fortsætte vores gode dialog med Folketingets partier herom. Vi var aldrig kommet så langt uden det store samarbejde på tværs af kommuner, virksomheder og borgere, som har sikret, at vi i dag har fået en ekstra julegave til hele regionen. Der er derfor også grund til at rose alle for det gode samarbejde."
dp
 

Publiceret 22 December 2017 19:29