En kvindelig tilhører vakte opsigt under debatten om højt byggeri på Vesterskovvej. Men lokalplanen blev vedtaget. Foto: Bollerup

En kvindelig tilhører vakte opsigt under debatten om højt byggeri på Vesterskovvej. Men lokalplanen blev vedtaget. Foto: Bollerup

Frustreret kvinde påvirkede byrådssag

Tilhører råbte: “At I vil være det bekendt”. Men byrådet vedtog trods det boliger i fem etager på Vesterskovvej

Af
Jørgen Bollerup Hansen

Jørgen Bollerup Hansen

Det var en rodet sag, men byrådet vedtog onsdag lokalplanen, der tillader boligbyggeri på Vesterskovvej i fem etager.
 

Oprindelig lød forslaget på syv etager.
 

DF undlod at stemme, selv om partiet oplyste, at det støtter byfortætning og højere byggeri.
Resten af byrådet stemte for lokalplanen.
 

Det fik en kvindelig tilhører til at råbe: “At i vil være det bekendt.” Hvorefter hun forlod byrådsmødet og smækkede med døren på vejen ud.

Forvirringen bredte sig

Forinden havde byrådets behandling af sagen været en rodet omgang.
 

For at undgå usikkerhed, foreslog borgmester Jørgen Gaarde (S), at det ikke bare er højst fem etager, men også højst 20 meter.
 

De syv etager i det oprindelig forslag hed 24,7 meter.
 

Men det gjorde Chistina Bottke (V) usikker. Da grunden skråner, ville hun vide, hvor de 20 meter måles fra.
 

Det hjalp ikke, at Jørgen Gaarde oplyste, at det højeste punkt på bygningen ikke må være over 20 meter.
 

Efter at kvinden fra tilhørerpladserne råbte, at den nuværende høje bygning på Via-grunden - der skal rives ned for at give plads til boligbyggeriet - er 10 meter højt, sagde Jens Szabo:
 

“Jeg skal nok stemme for lokalplanen, men hvor højt er det nuværende byggeri egentlig. Det er uheldigt, at vi skal sidde her og være forvirret.”
 

Det fik kvinden fra tilhørerpladserne til råbende at opfordre byrådet til at udskyde beslutningen, så det kan ske på et ordentligt grundlag.
 

Byrådets medlemmer forsatte ufortrødent mødet, og Marie Temponeras (EL) sagde:
“Det er lidt useriøst at sige, man er forvirret. Det er ikke andres ansvar, hvis man ikke har sat sig ordentligt ind i det.”

Udvalgets tanker

Claus Bloch (V) fortalte, at Miljø- og Planudvalget barberede to etager af det oprindelige forslag for at komme ned i fem - tæt på de 4,5 etager, det nuværende Via-hus er. Og dermed imødekomme de klager, der er kommet mod byggeriet fra naboer.
 

“Da fik vi at vide, at en etage normalt er tre meter. Fem etager er så 15 meter. Men så er der noget med isolering, der stiger i højden - og vi når nær de 20 meter,” sagde han.
 

Kort efter blev lokalplanen vedtaget.
 

Alle glædede sig over, at lokalplanen baner vej for nye, mindre og billige lejligheder i midtbyen, som der er stor efterspørgsel efter.

Publiceret 21 December 2017 15:00