FDF’erne besøgte også Russell Gletcheren under deres ophold i Grønland. Privatfoto

FDF’erne besøgte også Russell Gletcheren under deres ophold i Grønland. Privatfoto

Lokale FDFere hjælper unge i Grønland

FDF’ere fra Stilling og Skanderborg har været i Grønland for at aflevere en donation til humanitært arbejde

Af
Jørgen Bollerup Hansen

Jørgen Bollerup Hansen

Lokale FDF'ere donerer mere end 42.000 kr. til Blå Kors Grønland.

I den forbindelse var 18 FDF'ere fra Skanderborg/Stilling – 12 børn og unge og seks voksne – på besøg i Nuuk 10.-17. november.

Besøget fandt sted som led i projekt 'Børn Hjælper Børn', som har været undervejs siden sommeren 2016.
 
Læs også: Elever sendte 158.000 kr. til Bolivia

Indsamling til udsatte børn i Grønland er et fælles projekt mellem FDF Skanderborg-Stilling og Blå Kors Grønland.

”Der er tradition for, at voksne hjælper børn, men med vores projekt har det været børn, der hjælper børn ud fra tanken om, at vores børn og unge har skullet yde et stykke frivilligt arbejde for at indsamle penge til donation til andre børn,” fortæller Claus Elkjær Flugt, der er FDF-leder og har været tovholder på projektet.

Hovedformålet med besøget var at overrække pengedonationn, som de lokale FDF'ere har indsamlet ved at arbejde frivilligt for danske virksomheder mod en pengedonation, og ved at sælge lodsedler. En af de virksomheder, der har medvirket i projektet, er ingeniørvirksomheden DIS i Skanderborg.

”DIS får rigtig mange henvendelser om støtte og donationer, som vi ofte må sige nej til. Men netop projektet Børn Hjælper Børn har vi valgt at støtte, fordi de unge mennesker ikke bare beder om en pose penge, men yder en indsats til gengæld,” siger partner og medejer i DIS, Søren Bunk.

Til lotteriet har FDF'erne indsamlet præmier, der er doneret af de lokale butikker, foreninger og virksomheder i Skanderborg.

En festlig kulturaften

Pengene blev overrakt ved en fælles kulturaften med fællesspisning af en række forskellige fiskespecialiteter sponseret af Royal Greenland og hjemmelavet torskesuppe. FDF'erne besøgte under opholdet Air Greenland, Nuuk Imeq, Royal Greenland og Tele-Post. FDF'erne har selv betalt en del af udgifterne til rejse og logi. ”Hovedparten af udgifter til rejse og logi har vi fået sponseret hos virksomheder, fonde og foreninger, så alle de penge, vores unge har været i gang med at samle ind, har kunnet gå ubeskåret til Blå Kors Grønland,” siger Claus Elkjær Flugt, der gerne vil takke alle, der har støttet projektet.
Blå Kors Grønland hjælper og støtter børn og unge, der vokser op i familier, der har det svært. Blandt andet gennem klubarbejde, aktivitetsdage, ture og sommerlejre.

Donationen blev overrakt ved en fælles kulturaften, hvor alle kom i deres pæne tøj. Privatfoto

Donationen blev overrakt ved en fælles kulturaften, hvor alle kom i deres pæne tøj. Privatfoto

FDF’erne fik smag for Arctic Games, her dysten ’Hvem trækker bedst?’ Privatfoto

FDF’erne fik smag for Arctic Games, her dysten ’Hvem trækker bedst?’ Privatfoto

Publiceret 01 December 2017 21:00