Sangerinden Nabiha (th) var som jurymedlem med til at motivere valget af vinderne. Pressefoto

Sangerinden Nabiha (th) var som jurymedlem med til at motivere valget af vinderne. Pressefoto

Smukfest og Sølund Festival hædres begge

De to festivals deler årets Tilgængelighedspris med to spillesteder

Smukfest, Sølund Musik-Festival samt spillestederne Gimle i Roskilde og Stars i Vordingborg er sammen med andre ildsjæle i musikbranchen blevet hyldet ved Dansk Lives konference, Live Music Summit, for deres arbejde med at gøre livemusikken til en ligeværdig oplevelse og mulighed for alle.
Læs også: Nephew spiller på Smukfest
Bevica Fonden uddelte priserne, og foruden hæderen modtager Skanderborg Festival 50.000 kr. og Sølund Festival 25.000 kr. for deres arbejde med at gøre livemusikken tilgængelig for alle - også personer med handicap.
Smukfest hædres for sin evne til at se de små, men vigtigt ting, for eksempel, at man kan få lappet sin kørestol, hvis den punkterer, og at man kan få sin medicin på køl.
Sølund Musik-Festival hædres for sit årelange arbejde med at brede musikken ud og give inspiration til resten af branchen.
”Vi har i Bevica Fonden været rigtig glade for at opleve, at så mange spillesteder og festivaler brænder for at give personer med bevægelseshandicap mulighed for at deltage i livekoncerter, så det vil vi gerne kvittere for. Og så håber vi selvfølgelig, at de lykkes med deres ambitioner til inspiration for branchen”, sagde Torben Svanberg, bestyrelsesformand i Bevica Fonden, ifølge en pressemeddelelse.
-boll

Publiceret 09 November 2017 10:00