De kvindelige kandidater inviterer til zumba for alle foran Kulturhuset lørdag 4. november klokken 13.

De kvindelige kandidater inviterer til zumba for alle foran Kulturhuset lørdag 4. november klokken 13.

Byrådssalen overtaget af kvinder

Kommunens kvindelige kandidater vil have flere kvinder i byrådet

Forleden indtog en flok kvinder byrådssalen i Skanderborg. De var samlet for at gøre opmærksom på, at der på nuværende tidspunkt kun er fem kvinder blandt de 29 byrådsmedlemmer i Skanderborg Kommune.
Det er en kedelig rekord, som kommunens kvindelige kandidater ifølge en pressemeddelelse gerne vil samarbejde om at lave om på.
Emnet blandt kvinderne var ligestilling specielt indenfor politik. På tværs af alle partierne er kvinderne enige om, at byrådet bør være repræsentativt og afspejle befolkningen.
Der kom mange bud på hvad, der holder kvinder ude af politik. Det handler om tidspunkterne, hvor møderne ligger. Om kvinder, der sætter deres familie først. Om prioriteter blandt mænd og kvinder. Om manglende lyst til at skulle stå på mål for uenigheder, fordi mange kvinder tager det mere personligt.
“Der var en rigtig god dialog, der lover godt for fremtidigt samarbejde. Kvinder er naturligvis lige så forskellige som mænd, og vi har hver vores holdning. Men én ting er vi helt enige om. Vi skal have flere borgere til at sætte kryds ved en kvinde ved byrådsvalget 21. november,” fortæller konservative Birgitte Majgaard.
jbe

Publiceret 06 November 2017 08:00