Preben Rasmussen håber, at politikerne finder ud af, at industri og boliger skal skilles ad. Foto: Sonne

Preben Rasmussen håber, at politikerne finder ud af, at industri og boliger skal skilles ad. Foto: Sonne

Skovby Møbler:

Vi overholder støjkravene

Det er ikke smart at placere industri og almindelig beboelse ved siden af hinanden. Det konstaterer Preben Rasmussen, direktør for Skovby Møbelfabrik A/S.
 
Han ærgrer sig over, at virksomhedens afdeling i Skovby bliver inddraget i en sag om udstykning af en nabogrund på Præstbrovej, hvor Skovby Møbelfabriks massivtræsafdeling og produktudviklingsafdeling holder til - og er arbejdsplads for 30-35 mand.

Løbende justeringer

“Hvis virksomheden ikke overholder de lovkrav, der er, så gør vi noget ved det. Vi har tidligere foretaget løbende justeringer netop i forhold til støj og brugt en del penge på det. Sådan vil det også være, hvis den rapport, der lige nu er under udarbejdelse, viser, at vi støjer for meget i forhold til de af Miljøstyrelsen fastsatte grænseværdier,” siger Preben Rasmussen.
 
Vil det give mening af flytte virksomheden?
 
“Det bliver dyrt. Og en af forudsætningerne for, at vi kan blive ved med at producere i Danmark, er, at vi råder over bygninger, som vi ikke skylder noget på. Det er ikke i vores DNA at flytte til udlandet, og rent logistisk er det ikke det store problem, at vi har en afdeling i Skovby,” siger Preben Rasmussen og ærgrer sig.
 
“Det er let at være bagklog, men rent politisk burde der for mange år siden være sat en stopper for, at boliger opføres tæt på virksomheder. I nogle tilfælde kan man jo nærmest røre bolig og produktionslokaler på samme tid,” siger han.

null

Publiceret 17 October 2017 13:00