Boligselskabet Midtjysk er tvunget til at gribe især facadearbejdet i den store modernisering helt anderledes an, og det tager tid.

Boligselskabet Midtjysk er tvunget til at gribe især facadearbejdet i den store modernisering helt anderledes an, og det tager tid.

Stor forsinkelse af moderniseringsprojektet på Poul la Cours Vej

Lejere på Poul la Cours Vej må væbne sig med ekstra tålmodighed. Der kan gå endnu et år før renoveringen er bragt til ende

Af
Jørgen Bollerup Hansen

Jørgen Bollerup Hansen

For nylig indviede Skanderborg Andelsboligforening sin store part af den omfattende renovering og modernisering af de almene lejeboliger i Højvangen.
 
Nu er Midtjysk Boligselskab midt i deres andel af kvartersløftet på Poul la Cours Vej med 145 lejligheder.
 
Men i modsætning til Skanderborg Andelsboligforening genhuses alle lejere i moderne pavilloner tæt ved, mens deres lejligheder moderniseres - to opgange af gangen.
 
Boligerne under Botilbuddet for udviklingshæmmede er allerede lavet færdig og beboerne er tilbage. Det kom de allerede i maj.

Et års forsinkelse

Men beboerne i de øvrige lejligheder, hvor arbejdet er startet, er blevet ramt af forsinkelser, da moderniseringen er stødt på uforudsete udfordringer.
 
Det samlede projekt anslås nu at ville vare et år ekstra ud over de 3,5 år, der først var anslået. Og de lejere, der er med i første ombæring, ventes først at kunne flytte tilbage til deres egen bolig omkring januar 2018.
 
Torben Hedegaard er en af dem, der bliver ramt, og han er træt af forsinkelsen.
 
“Jeg flyttede ud 21. januar i år og fik at vide, at jeg kunne flytte ind igen i september. Så blev der skudt til oktober, og nu hedder det januar 2018. Jeg synes, det er for ringe. Det er træls at vente så lang tid,” siger Torben Hedegaard.
 
I Boligselskabet Midtjysk siger forretningsfører Annemette Bøgh, at udfordringerne for Torben har været, at der også er et boligskifte - så han er blevet ramt af, at selskabet har været nødt til at gribe arbejdet helt anderledes an.
 
“Selv om vi har lavet et grundigt forarbejde, har virkeligheden vist sig ikke at stemme helt overens med de tegninger af boligblokkene, vi havde. Derfor bliver projektet forsinket. Vi har endnu ikke en sikker ny tidsplan, men vi holder løbende informationsmøder for beboerne,” siger hun.
 
Genhusningen af beboerne under moderniseringen er aftalt med Landsbyggefonden, der støtter det omfattende moderniseringsprojekt.

Publiceret 12 October 2017 11:45