Den engelsek dirigent Huw Thomas øver med Skanderborg Brass Band.

Den engelsek dirigent Huw Thomas øver med Skanderborg Brass Band.

Engelsk dirigent skal hjælper Skanderborg Brass Band helt til tops

Skanderborg Brass Band har indledt et samarbejde med en engelsk dirigent, der skal gøre orkesteret klar til DM

Skanderborg Brass Band gør klar til efterårets Danmarksmesterskaber, der afholdes i Skanderborg i weekenden 3. og 4. november.
 
I den anledning vil orkesteret gøre brug af flere stærke dirigenter udover, at de har hyret den engelske dirigent Huw Thomas til at stå for den endelige indstuderingen og fortolkning af de to stykker komplicerede konkurrencemusik.
 
“Huw Thomas er en meget anerkendt freelance dirigent, der i foråret flyttede fra Irland til Danmark. Skanderborg Brass Band har været så heldig, at der lige blev plads til dem i hans kalender i dette efterår. Han er en meget dygtig og enormt inspirerende dirigent, så begge parter venter sig meget af samarbejdet,” skriver Skanderborg Brass Band i en pressemeddelelse.

Træningsplan lagt

Efter en festlig Promenadekoncert i starten af september blev pop-musikken lagt på hylden og erstattet af en træningsplan frem mod det kommende DM. Der skal arbejdes hårdt og intenst i de kommende uger. Skanderborg Brass Band stiller op i 1. division.
 
“DM er i år på vores hjemmebane, idet det er Skanderborg Gymnasium, der lægger de fysiske rammer for DM, og vi har sagt ja til at være praktisk arrangør af stævnet, så vi får masser at se til både med musikken og tilrettelæggelse af stævnet. Det kræver kræfter og god planlægning at overkomme begge dele, men vi har mod på det og glæder os til at byde velkommen til 20 af de bedste brass bands i Danmark,” fortæller orkesteret.

Skal være sjovt

Skanderborg Brass Band blev dannet i 1983 og spiller til koncerter og formidler for publikum, hvad de mange timer i øvelokalet bliver brugt på. Det har fra starten været en grundlæggende tanke, at det skulle både være sjovt, men også med en vis seriøsitet at være medlem af bandet. Det betyder så også masser af forberedelse både samlet og alene.
 
Et brass band består udelukkende af messing instrumenter og så en slagtøjsgruppe. Orkestret spiller løbende til adskillige arrangementer året rundt – lige fra marchture, torve- og kirkekoncerter, julekoncerter til nytårskoncerter med gak og gøgl.

null

Publiceret 12 October 2017 17:00