Højskolesangbogen vil være i fokus hos Ry Madskor, der har første 'træningsdag' tirsdag.

Højskolesangbogen vil være i fokus hos Ry Madskor, der har første 'træningsdag' tirsdag.

Sangglad? Ry får nu et mandskor

3. oktober har fællesskabet Ry Mandskor første øvedag på Gudenaaskolen

Er du mand, under tøflen derhjemme og træner til et sted, hvor der er skuldre at græde ud ved, så kommer løsningen nu: Ry Mandskor.

Og ja, det er for sjov, altså det med tøflen og det underkuede. Det med at være mand og mandskoret, det holder til gengæld. Manden bag er Rasmus Carlsen, der har taget initiativ til det, der lige nu kaldes Ry Mandskor, der mødes første gang 3. oktober på Gudenaaskolen, hvor der skal synges igennem.

“Jeg er midt i 40'erne, og min generation synger ikke. Vi har i vores liv af streaminger og passiv underholdning glemt at synge, og det er en skam. Sang er nemlig god, gammeldags dannelse,” konstaterer Rasmus Carlsen, der foreløbigt har taget titlen til korleder til sig.

Fællesskab

Mandskoret er også en klub, hvor mænd kan finde fællesskaber.

“Vi mænd ringer jo ikke til kammeraten og siger: Jeg har det godt nok skidt. Må jeg ikke fortælle dig om det?. Det er noget, vi snakker om, når vi sidder eller står skulder ved skulder i vores netværk. Så den funktion har mandskoret bestemt også. Men først og fremmest handler det altså om at have det sjovt sammen,” fastslår Rasmus Carlsen, der for 20 år, sådan cirka, stod bag Idéhistorisk Sangkor på Aarhus Universitet.

Det nye mandskor har plads til alle, der har lyst til at synge, og man skal eksempelvis ikke kunne læse noder for at være med. Det trækker dog heller ikke ned.

God opbakning

Foreløbig har et sted mellem 15 og 20 mænd meldt deres ankomst 3. oktober, og der må meget gerne komme flere, siger korlederen.

“Der er som sådan ingen grænse for antallet at kormedlemmer. Bliver lokalet på Gudenaaskole for lille, rykker vi ud i aulaen, og bliver den for lille, så må vi jo op i Ry Hallerne,” lyder det fra Rasmus Carlsen, der allerede har tænkt større tanker:
“Jeg håber da, at vi kan komme ud og optræde.”

Publiceret 02 October 2017 08:00