Lokale håndværkere opfordres af Ungdommens Røde Kors til at støtte en kampagne, der hjælper unge.

Lokale håndværkere opfordres af Ungdommens Røde Kors til at støtte en kampagne, der hjælper unge.

Hjælp til unge:

Ungdommens Røde Kors søger håndværkere

I uge 46 ruller Ungdommens Røde Kors' kampagne 'En Hjælpende Hånd' over Danmark for tredje år i træk. Kampagnen er målrettet håndværkere, som opfordres til at støtte udsatte børn og unge i deres nærområde gennem et eller flere sponsorater à 2.500 kroner. Det fremgår af en pressemeddelelse.

Pengene kan eksempelvis gå til et et-årigt mentorforløb for en ung i håndværkerens egen by. Sidste år var kampagnen en stor succes med deltagelse af 115 håndværksvirksomheder. Der er dog fortsat brug for støtte, derfor søger Ungdommens Røde Kors nu håndværkere fra Skanderborg, der vil deltage i årets kampagne.

Selv om det først er i Uge 46, at kampagnen kører, kan håndværkere fra Skanderborg Kommune og resten af Danmark melde sig til. Sidste år støttede to håndværkere fra Galten kampganen, og Region Midtjylland støttede samlet med 50.000 kr.

I år går pengene fra 'En Hjælpende Hånd' blandt andet til klubaktiviteter og mentorforløb. Mange unge mangler et fast holdepunkt i tilværelsen eller en voksen rollemodel, der kan vejlede dem. I et mentorforløb får en ung person tildelt en mentor – en voksen person, de kan snakke med om alt det, der trykker, og som kan hjælpe dem godt på vej i livet.

Nyt syn på håndværkere

Udover at hjælpe udsatte børn og unge, har kampagnen også et andet formål; nemlig at styrke det positive syn på håndværkerbranchen, hvor der er rig tradition for at hjælpe til i lokalområdet. Derfor er det naturligt, at En Hjælpende Hånd skal være håndværkernes kampagne og give dem mulighed for i samlet flok at gøre det, de i forvejen er rigtig gode til: at give en hjælpende hånd til folk, der har brug for det. I løbet af efteråret 2016 indsamlede danske håndværkere hele 464.260 kr. til udsatte børn og unge i Danmark.

”Jeg synes, at 'En hjælpende Hånd' er et godt projekt, fordi der er fordomme over for håndværkere, som ikke altid er retfærdiggjort. Pga. disse fordomme bliver der desværre også tit set ned på håndværkere – det er ikke en højere uddannelse, og derfor er det ikke så meget værd. Men hvor ville vi være uden vores håndværkere?! Håndværkerne er med til at forskønne verden og få det hele til at hænge sammen,” påpeger maler og ambassadør for kampagnen Birna Bäck, malermester og ambassadør.

Der er tilmelding og mere information på www.giv1hånd.dk cns

Publiceret 01 October 2017 10:00