Peter Lundberg har oplevet af have en maleblokering, indtil han fandt sit eget udtryk, som han nu forfiner. Foto: Bollerup

Peter Lundberg har oplevet af have en maleblokering, indtil han fandt sit eget udtryk, som han nu forfiner. Foto: Bollerup

Låsby-maler har fået hul igennem til Berlin

Peter Lundberg skriver krimier og udstiller nu malerier i et anerkendt galleri.

Af
Jørgen Bollerup Hansen

Jørgen Bollerup Hansen

Kunstmaleren og forfatteren Peter Lundberg, der har sit hjem og atelier på hovedgaden i Låsby, udstiller for øjeblikket cirka 100 malerier i Galleri Peter Lange i Berlin sammen med den tyske bronzeskulptør Michael Jastram.
 
“Vi har udstillet sammen en gang tidligere i Danmark. Jeg blev så kontaktet og spurgt, om jeg ville deltage i en fælles udstilling i Berlin, og jeg synes, vi har formået at lave en udstilling, hvor vores ting er i dialog med hinanden. Jeg synes, det er lykkedes ret godt,” siger Peter Lundberg, der har arbejdet på de billeder, han udstiller, gennem de sidste par år.
 
Han vidste godt, at Michael Jastram er et anerkendt navn i Tyskland. Alligevel kom det bag på ham, at folk stod i kø på fortovet, da der var fernisering på udstillingen.
 
“Der var endda repræsentanter for den danske ambassade, og galleriet kan godt lide mine ting, så jeg er nu fast tilknyttet galleriet. Jeg har da også allerede solgt godt,” siger han.
 
Peter Lundberg startede, som han siger, med at smøre maling på lærreder i 1969. Han er selvlært, og siden 2006 har han alene levet af sin kunst.
 
“Jeg har fundet mit eget udtryk,” siger han.
 
Han har desuden udgivet fire bøger, senest spændingsromanen “Agenda”, der udkom i marts 2017.

null

Publiceret 27 September 2017 17:00