DMI gør status:

Solfattigste sommer i 17 år, vådeste i 6 år

 
Sommeren er slut før den overhovedet kom i gang, og på årets første efterårsdag er det tid til at gøre status over den danske sommer 2017.

DMI´s tal bekræfter egentligt bare, hvad de fleste af os havde på fornemmelsen. Danmark har mildt sagt haft en sommer på det jævne - ikke mindst sammenlignet med det vi har været vant til i det seneste årti.
På temperaturfronten har gennemsnittet for i juni, juli, august ligget på 15,4 grader, men for kun to år siden i 2015 var gennemsnitstemperaturen faktisk endnu længere nede - nemlig 15,2 grader.
Gennemsnitstemperaturen siger dog ikke nødvendigvis noget særligt interessant om sommeren, siger DMI. Nedbør og soltimer er mindst lige så interessante, og her har årets sommer været miserabel.
"Kigger vi på nedbøren, så skal vi seks år tilbage for at finde en vådere sommer. Og det til trods for, at våde somre mere har været reglen end undtagelsen siden årtusindskiftet. Vi ender med i omegnen af 268 mm. nedbør i juni, juli og august. Det gør sommeren til den 11. vådeste, siden vi begyndte at måle i 1874," udtaler klimatolog hos DMI, Mikael Scharling.
Helt galt går det imidlertid, når man kigger på soltimerne. Her ligger en ringere sommer hele 17 år tilbage.
"Inklusive torsdagens sol så ender vi i omegnen af 565 solskinstimer. Det er 25 mere end i år 2000, men færre end alle de følgende år", siger Mikael Scharling.

Publiceret 01 September 2017 09:45